Vestminsteres suņu šovs 2023

Ņujorkā nupat noslēdzies prestižais un elitārā Vestminsteras suņu izstāde “Kennel Club Dog Show”. Šogad par ar labāko šovu atzīts Vendēnas ...

gallery icon
47
Mūsu mīluļi
2023. gada 11. maijs, 16:20

Smukāko un gudrāko "suncīšu" saimnieki pulcējas prestižā izstādē, lai dalītos priekā par saviem mīluļiem

Jauns.lv

Ņujorkā nupat noslēdzies prestižais un elitārā Vestminsteras suņu izstāde “Kennel Club Dog Show”. Šogad par ar labāko šovu atzīts Vendēnas grifona šķirnes mazais bassets Badijs Holijs. Tas ir pirmais suns no savas šķirnes, kas ieguvis prestižā konkursa galveno balvu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiesnešu kolēģija norādīja, ka Badijs Holijs apbūra tiesnešus ar savu pārliecību un mierīgo izturēšanos.

"Viņā ir viss, kam jābūt Vendēnas grifona šķirnē— rūdīts, spītīgs, laimīgs," sacīja Dženisa Heisa, Badija Holija audzinātāja, “viņš pārvietojas tik viegli, un mēs esam tik lepni ar viņu. Viņš ir "izstāžu suņa iemiesojums”," viņa teica.

foto: AP/Scanpix
Izstādes uzvarētājs Badijs Holijs.

Šī gada izstāde neiztika arī bez maza skandāla - publikas favorīts franču buldogs Vinstons netika pie prestižās godalgas.

Šī gada otro vietu ieguva pekinietis Rumijs, matainais, kabatas izmēra suns.

Vestminsteras suņu saacensības ir viens no vecākajiem sporta notikumiem ASV, otrajā vietā aiz Kentuki Derbija.

foto: EPA/Scanpix
Lielas ausis dzīvē palīdz!

Saskaņā ar Vestminsteras suņu klubu, sacensībās piedalījās vairāk nekā 3000 suņu no 210 šķirnēm. Suņu konkurenti vispirms saskaras ar citiem savas šķirnes suņiem, kuru laikā viņi tiek vērtēti saskaņā ar Amerikas Kennelkluba šķirnes standartiem, un labākie no šķirnes tiek vērtēti grupās.

foto: EPA/Scanpix
Izstādes dalībnieks pucējas.

Suņi tiek iedalīti septiņās grupās: terjers, rotaļlietu, ganu, dzinējsuns, darba, sporta un nesporta. Labākais suns katrā grupā iekļūst pēdējā kārtā, kad tiek apbalvots labākais izstādē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas