foto: LETA
Ar pirmo Putnu būrīšu taku un Amatu māju "Rīgas meži" pārtop jaunā kvalitātē
Putnu būrītis.
Viena Vide Visiem
2023. gada 7. maijs, 10:24

Ar pirmo Putnu būrīšu taku un Amatu māju "Rīgas meži" pārtop jaunā kvalitātē

Jauns.lv

Līdz ar SIA "Rīgas meži" Vides izglītības centra un programmas jaunā nosaukuma un unikālā zīmola publiskošanu, ar izzinošu pastaigu pa Pierīgas mežos pirmo Putnu būrīšu taku, kā arī ar jaunās Amatu mājas atklāšanu, SIA "Rīgas meži" iepazīstinās ar Vides izglītības jaunumiem un tālāko attīstību (līdzšinējais Vides izglītības centrs un programma "Zaļā klase").

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vides izglītības centra un programmas jaunais nosaukums ir "EkVidO2"!  - EKOLOĢIJA, VIDE, GAISS. Zīmola unikalitāte ir tajā, ka tas ir pašu radīts un iesniegts Patentu valdē reģistrācijai. Tādējādi nodrošināta preču zīmes intelektuālā aizsardzība un vienreizīgums. Tāpat zīmols veidots atbilstoši pērn atjaunotajai uzņēmuma Zīmola stila grāmatai.

Tāpat pasākuma laikā tiks atklāta "EkVidO2" jaunā Amatu māja. Tajā plašāka sabiedrība un ikviens interesents varēs vēl visaptverošāk iepazīt Rīgas un Pierīgas mežu, kā arī galvaspilsētas parku vērtības u.c., īpašo pieeju to kopšanai un attīstībai, lai nodrošinātu uzņēmuma dārgumu saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Vienlaikus Amatu mājā atklās vides zīmējumu izstādi "Koku stāsti", kas ļaus ielūkoties "EkVidO2" un tās bagātībās jauno mākslinieku acīm. Proti, izstāde tapusi kopā ar vienu no Vides izglītības centra tuvākajiem kaimiņiem un sadarbības partneriem - Ogres Mūzikas un mākslas skolu. Pērn Vides izglītības centrā norisinājās skolas audzēkņu radošais plenērs. Tā laikā Vides izglītības centra teritorijā tapa dabas zīmējumi, kas turpmāk rotās Amatu mājas izstāžu telpas. Plānots, ka dažādi radošie plenēri kļūs par Vides izglītības centra tradīciju, nodrošinot iespēju jauniem māksliniekiem iepazīt dabu, īstenot savas radošās ieceres un izstādīt darbus "EkVidO2" telpās.

Tāpat pasākuma laikā, dodoties kopīgā pastaigā, tiks atklāta "Rīgas mežu" pirmā Putnu būrīšu taka - vienīgā Pierīgas mežos. Tā tapusi sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību. Pirmie "EkVidO2" apmeklētāji, tāpat kā vēlāk ikviens interesents, varēs uzzināt par "EkVidO2" teritorijā mītošajiem putniem un to dzīvesvietām. Apzināts, ka Vides izglītības centrā atrodas 28 putnu mājokļi. Putnu būrīšu takas atklāšana būs īpaši aizraujoša, jo tās laikā ornitologi izvietos atlikušos piecus būrīšus, turklāt viens no tiem būs eksperimentāls baltās cielavas/melnā erickiņa divkameru būrītis.