foto: Publicitātes foto
Esam gatavi svinēt Lieldienas!
Noderīgi ikdienā
2023. gada 6. aprīlis, 22:34

Esam gatavi svinēt Lieldienas!

Reklāmas projekts

Sociālo tīklu satura veidotāja Aiga Zviedre Lieldienām gatavojas atbildīgi – rada mājās svētku noskaņu, izmantojot ziedus un gaumīgas dekorācijas un laikus iepērk olu krāsošanai nepieciešamos palīglīdzekļus.

Turklāt veicot pirkumus, viņa vienmēr izvēlās izdevīgāko piedāvājumu.

Svētku noskaņai ziedi un gaumīgi rotājumi

Aiga Lieldienām sāk gatavoties jau aptuveni divas nedēļas iepriekš. Vispirms viņa izdomā, kādas būs svētku dekorācijas un telpu noformējums, pēc tam pārbauda, kas no nepieciešamā ir mājās un ko vēl jāsagādā. “Man šķiet, ka pavasarim un Lieldienām piestāv dekorācijas pasteļtoņos, kā arī ziedi un krāsainas olas. Šos principus ievēroju dekorējot māju, bet cenšos nepārspīlēt, lai radītu harmonisku noskaņu.”

foto: Publicitātes foto

Aiga arī pievērš uzmanību tam, lai svētku noformējums būtu saskaņots ar telpu stilistiku. Viņa uzskata, ka viens no labākajiem rotājumiem ir pavasarim raksturīgie grieztie ziedi – tulpes, narcises. “Ziedi, manuprāt, ienes mājās pavasari un šogad tas ir īpaši nepieciešams, jo ziema nemaz nevēlas atkāpties.”

Ziedu pušķus viņa papildina ar pūpoliem un pašu plaucētiem zariem, savukārt Aigas dēls skolā pagatavo dažādus Lieldienu dekorus, piemēram, kartona oliņas, kuras skaisti izskatās iekārtas izplaucētajos zaros.

Lai vēl vairāk akcentētu Lieldienas un paspilgtinātu svētku noskaņu, Aiga Maximā iegādājas salvetes ar tematisku apdruku, skaistas sveces, šokolādes oliņas, zaķus. “Man patīk vienkārši un gaumīgi svētku dekori.”

Viņa piemetina, ka pats labākais Lieldienu dekors tomēr ir pašu krāsotās olas, ko saliek skaistos traukos pirms pašām Lieldienām. To, cik precīzi iztērē, Lieldienu dekorācijām Aiga nevar pateikt, jo tos pērk reizē ar citām ikdienā nepieciešamajām precēm. Turklāt, piedaloties, projektā “Viens – divi – izdevīgi”, viņa ir iemācījusies domāt par izdevīgumu un izvēlas tās preces, kam ir atlaide vai īpaši laba cena ar Paldies karti. “Domāju, ka gatavošanās Lieldienām mums izmaksa aptuveni 50 eiro.”

Lieldienu zaķis un olu krāsošana

“Pirms svētkiem jau laicīgi un pamazām cenšos sagādāt ne tikai dekorācijas, bet arī nopirkt olu krāsošanai nepieciešamo. Maximā iegādājos gan karkadē tēju, gan sarkano kāpostu, jo tos pirms Lieldienām dažkārt mēdz izpirkt.”

Netiek aizmirsts par Lieldienu zaķi, kuram jāpalīdz sagādāt dāvaniņas bērniem. “Šogad dēlam Lieldienu zaķis nesīs šokolādes zaķi un uzdevumu burtnīcu, bet meitiņa tiks pie viņas mīļākajām ogām – mellenēm. Protams, arī krāsainās olas.” 

foto: Publicitātes foto

Tuvojoties svētkiem, aktuāls ir arī jautājums par Lieldienu ēdienkarti un neatņemama to sastāvdaļa Aigas ģimenē ir raibās, pašu krāsotās olas. “Mēs olas krāsojam tikai ar dabīgiem līdzekļiem. Šogad plānā sarkanais kāposts, kurkuma, karkadē tēja, biešu sula un pirmo reizi iedvesmojoties no Maxima mājaslapas idejām, testēsim arī krāsošanu pētersīļos. Cerams izdosies!”

Neapēstās olas nonāk rasolā, bet citu tradicionālu Lieldienu ēdienu gan ģimenei nav. Aiga saka, ka svētku ēdienkarte atkarīga no tā, kāds ārā ir laiks un viņi tam pieskaņojas. “Ja laiks ir labs, tad Lieldienās var atklāt grila sezonu, bet, ja ziema ir aizkavējusies, kā šogad, tad galdā ceļam cepeti, ar salātiem pildītus groziņus un šogad ēdīsim arī kūku”.