foto: Shutterstock
Izdevīgas iepirkšanās špikeris
Noderīgi ikdienā
2023. gada 6. aprīlis, 08:53

Izdevīgas iepirkšanās špikeris

Reklāmas projekts

Pirms došanās uz veikalu daudzi sev apsola, ka šoreiz gan lieki naudu netērēs, grozā liks tikai to, ko vajag. Tomēr pie kases nākas piedzīvot pārsteigumu, jo summa, kas parādās čekā, nebūt nav tāda, kā vēlējies. Lūk, špikeris, kas palīdzēs samazināt ikdienas tēriņus!

Maziem pirkumiem mazu grozu

Ja tev ir nepieciešams nopirkt tikai dažas preces, ejot veikalā, ņem groziņu, nevis ratus. Ja ratos ieliksi tikai dažas preces, tie izskatīsies tukši, tāpēc smadzenes sūtīs tev impulsu, ka vajag ratus piepildīt pilnākus. Savukārt, ja šīs pašas preces ieliksi groziņā, tas nebūt neizskatīsies gandrīz tukšs, tāpēc visdrīzāk paņemsi tikai tās preces, kas nepieciešamas.

Pērc produktu, nevis iepakojumu

Krāšņa cepumu kārba, kafija zeltītā paciņā, desiņas, kas iepakotas celofānā un pēc tam vēl kartona kastītē… Tik skaisti! Bet šeit laikam jāpiemin visiem zināmais teiciens – neskati vīru pēc cepures. Ne vienmēr skaists iepakojums liecina par produkta kvalitāti vai kādu priekšrocību salīdzinājumā ar citiem zīmoliem. Mājās, izkārtojot produktus, daļu skaisto iepakojumu uzreiz izmetīsi miskastē, bet daļa nonāks plauktā pie citām “gan jau noderēs” kārbām un kastēm, kas nekad netiks izmantotas. Pievērs uzmanību produktam, ne tik daudz iepakojumam!

Domā stratēģiski

Apstājoties pie kādu produktu plauktu, apdomā visizdevīgāko variantu, turklāt raugies ne tikai uz konkrēto produktu, ko vēlies pirkt, bet paplašini savu redzesloku. Piemēram, vakariņās ir plānotas vistas filejas karbonādes. Bet paskaties – iespējams, ka vesela, 1,5 kg smaga vista maksā tikpat, cik 0,5 kg vistas filejas. No vistas tev sanāks gan plānotās karbonādes, gan vēl divas maltītes.

Pastiepies un pietupies

Liela daļa iecienīto produktu visbiežāk ir izvietoti cilvēka acu augstumā, lai tos viegli var pamanīt, bet, ja pielieksies vai pacelsi acis uz augšu, ieraudzīsi, ka arī tur ir plaukti pilni ar precēm un produktiem, ko lieliski vari iekļaut savā ikdienas maltītē vai izmantot mājas darbiem. Nekautrējies ņemt tos rokās, lasīt sastāvu un salīdzināt ar saviem līdz šim iecienītākajiem zīmoliem – bieži vien šīs preces ir tikpat kvalitatīvas, tikai lētākas.

Pievērs uzmanību saldētajiem dārzeņiem un ogām

Nenoliedzami, svaigi dārzeņi un ogas ir vizuāli pievilcīgas, tomēr nesezonā to cena mēdz būt salīdzinoši augsta. Ja neplāno dārzeņus pasniegt salātos vai grauzt svaigus, iespējams, daudz izdevīgāk būs pirkt saldētos. Arī saldētās ogas nesezonā visdrīzāk maksās mazāk nekā svaigas. Turklāt saldēti produkti saglabā vitamīnus un vērtīgās uzturvielas, un tie vienmēr būs pa rokai tavā saldētavā.

Cik maksā kilograms

Vienmēr pievērs uzmanību ne tikai preces iepakojuma cenai, bet arī tam, cik tā maksā litrā, kilogramā vai gabalā. Tikai tā varēsi atrast visizdevīgāko piedāvājumu. Neaizmirsti, ka cenām jāseko līdzi regulāri, jo nereti tieši sveramā produkcija var būt lētāka vai ir piemērota atlaide visai kategorijai.    

Fasētos vai nefasētos?

Daudz vienkāršāk un ērtāk ir paņemt jau safasētus produktus, īpaši, ja safasēts ir tieši tāds svars vai daudzums, kā tev nepieciešams. Pirms preci liec grozā, tomēr paskaties, vai nefasētajam piedāvājumam nav izdevīgāka cena. Ne vienmēr ērtākais ir arī izdevīgākais.

Skaties derīguma termiņu

Nereti precēm, kam tuvojas derīguma termiņa beigas, cena tiek samazināta. Ja apzinies, ka paspēsi to izlietot, droši pērc – ietaupīsi naudu. Piemēram, veikalos “Maxima” šādas preces tiek izvietotas atsevišķa plauktā ar norādi “Zemāka cena”. Bet noteikti apdomā, cik daudz šīs konkrētās preces tev vajag, lai nesanāk tā, ka nepagūsti apēst un pēc tam nākas to izmest. Tā nekāda ietaupījuma nebūs, tikai zaudējumi.

Seko līdzi cenai pie kases

Vienmēr seko līdzi preces cenai, kas parādās pēc preces noskanēšanas kasē. Izvēloties produktus, var gadīties kļūdīties ar cenu vai paņemt citu produktu. Tāpat, lai nerastos lieki pārsteigumi, ļoti ērti ir izmantot mobilās lietotnes. Lielajos “Maxima” Rīgas veikalos pieejams mobilās lietotnes rīks “Skenē pats”, kas ļauj viegli sekot līdzi izmaksām un uzreiz apskatīt arī pirkuma summu. Turklāt šis rīks ļauj pašam norēķināties par pirkumu pie pašapkalpošanās kasēm – ātri ērti un bez pārsteigumiem.

Nelaid garām iespēju iepirkties izdevīgāk

Neizmantot atlaides, akcijas un lojalitātes karšu labumus ir visai vieglprātīgi, jo tie būtiski samazina ikdienas tēriņus. Tāpēc, pirms dodies uz veikalu, ielūkojies, piemēram, maxima.lv un izpēti, kuras tur atrodamās atlaides tev ir saistošas un aktuālas. Neaizmirsti arī “Paldies” karti, jo “Maxima” veikalos turpinās iniciatīva “Cenu līderi ar PALDIES”, kad teju 800 labi zināmu zīmolu preču ir pieejamas izdevīgas cenas ilgtermiņā.

Maxima aktuālos piedāvājumus skatīt šeit!