Aināra Šlesera 50. dzimšanas dienas svinības

2020. gada 31. janvārī "Hanzas peronā" notika uzņēmēja un bijušā politiķa Aināra Šlesera 50. dzimšanas dienas svinības.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 7. maijs, 06:06

Aināram Šleseram sieva Inese uzdāvinājusi 100 tūkstošus eiro

Paula Ivanova

Žurnāls "Kas Jauns"

Saeimas deputātam Aināram Šleseram sieva Inese pērn uzdāvinājusi 100 tūkstošus eiro, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Bijušais satiksmes un ekonomikas ministrs Ainārs Šlesers, kas tagad sēž 14. Saeimā kā deputāts no partijas "Latvija pirmajā vietā", ar Inesi ir precējies nu jau vairāk nekā 30 gadu. Pārim ir pieci bērni un nu jau arī mazdēls Dāvids Ainārs, ko viņiem dāvājis dēls Ričards ar sievu Danu.

Ainārs Šlesers ar sievu Inesi un bērniem

gallery icon

Žurnāls "Kas Jauns" šonedēļ raksta - kā vēsta nupat publiskotā Šlesera amatpersonas deklarācija, sieva viņam pagājušajā gadā uzdāvinājusi apaļus 100 tūkstošus eiro. Tie arī bijuši politiķa lielākie ienākumi 2023. gadā. Vēl deputāts algā saņēmis 73,5 tūkstošus eiro, 10,6 tūkstoši nākuši no dēla Ričarda, bet 1500 eiro ieskaitīti kā apdrošināšanas atlīdzība no "Balcia Insurance SE". Pats Šlesers ir deklarējis divus aizdevumus – 31,5 tūkstoši un 60 tūkstoši eiro, skaidrā naudā viņš glabā 95 tūkstošus eiro, bet trijās dažādās bankās kopumā kontos ir gandrīz 190 tūkstoši eiro. Aizpērn skaidrā naudā Šleseram bija 120 tūkstoši, bet bankās – aptuveni tikpat, cik ir jaunākajā deklarācijā.

Tāpat par oligarhu dēvētajam Šleseram lietošanā ir 2016. gada izlaiduma automašīna "Mercedes-Benz AMG GLS 63", dzīvoklis Rīgā, zeme un ēkas Jūrmalā. Kopīpašumā – zeme Aglonas pagastā, īpašumā – zeme Annenieku pagastā. Deklarēšanas vērtu parādsaistību Šleseram nav. Pie darījumiem politiķis norādījis divas reklāmas pakalpojumu atmaksas – 20,4 tūkstoši un 12,5 tūkstoši eiro. Un vēl Šleseram pieder 1000 kapitāla daļas 10 tūkstošu eiro vērtībā SIA "Avadel". Šī SIA, kam deputāts ir vienīgais īpašnieks un patiesā labuma guvējs, nodarbojas ar nekustamā īpašuma pārvaldīšanu un būvniecības projektu izstrādāšanu. Pērn apgrozījums gan bijis vien nepilni pieci tūkstoši eiro un uzrādīti 3222 eiro lieli zaudējumi.

Kas pieder dēlam?

Saeimā no "Latvija pirmajā vietā" saraksta iekļuva arī Aināra dēls Ričards. Interesanti, bet to, ka viņš tētim pērn izsniedzis 10,6 tūkstošus eiro, pie saviem darījumiem Ričards norādījis nav. Viņš gan deklarējis, ka kopumā ir aizdevis 502,6 tūkstošus eiro, algā saņēmis 46,6 tūkstošus eiro un vēl ticis pie apdrošināšanas atlīdzības no AS "Citadele banka" 10,6 tūkstošu vērtībā. Un tieši tādu summu no Ričarda tad arī saņēmis viņa tēvs Ainārs.

foto: Reinis Inkēns/Saeima
Ričards Šlesers savas daļas ietekmīgajā uzņēmumā "Regma Group" nodevis tēva sievasmātei.

Ričards Šlesers nav vairs deklarējis sev piederošās 300 daļas SIA "Regma Group". Jā, izrādās, ka pērn augustā uzņēmuma dalībnieku sarakstā notikušas izmaiņas. Ja līdz tam SIA "Regma Group" 45 procenti piederēja Inesei Šleserei, 45 procenti – viņas dēlam Edvardam, bet 10 procenti Ričardam, tad tagad šo desmit procentu īpašniece ir Vēsma Šlesere, Ineses Šleseres mamma. Lai gan šim uzņēmumam aizpērn apgrozījuma nav bijis un uzrādīti 4567 eiro lieli zaudējumi, SIA veic holdingkompāniju darbību. Tā nu šī firma ir SIA "Regma Holding" īpašniece, un šim uzņēmumam – tātad, loģiski, Šleseru trijotnei – pieder SIA "Regma Ger" un SIA "Regma 102", kā arī puse no SIA "Multi Capital Holdings" (uzņēmuma otra puse ir Andra Šķēles ģimenes kontrolē). Un, lūk, SIA "Multi Capital Holdings", piemēram, aizpērn, strādājot bez apgrozījuma, guvusi 10,5 miljonu eiro peļņu.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!