foto: AFP/Scanpix
Teilore Svifta oficiāli iekļūst miljardieru sarakstā — pirmā, kurai tas izdevies tikai ar mūziku
Teilore Svifta
Slavenības
2024. gada 3. aprīlis, 05:19

Teilore Svifta oficiāli iekļūst miljardieru sarakstā — pirmā, kurai tas izdevies tikai ar mūziku

Jauns.lv

Amerikāņu popmūzikas superzvaigzne Teilora Svifta pirmo reizi iekļuvusi pasaules visbagātāko personu sarakstā, viņas bagātībai pārsniedzot viena miljarda dolāru apmēru.

Teilores Sviftas 34. dzimšanas dienas ballīte Ņujorkā

gallery icon

Jaunajā “Forbes World’s Billionaires List” 34 gadus vecā Svifta debitējusi ar savu 1,1 miljardu dolāru (1,02 miljardi eiro) kapitālu. Viņas lieliskos finansiālos panākumus kaldināja popmūzikas megazvaigznes statuss, kas šogad izpaudās triumfā “Grammy” balvu pasniegšanas ceremonijā — viņa kļuva par pirmo izpildītāju, kurai izdevies ceturto reizi saņemt balvu par vislabāko gada albumu, bet viņas “Eras Tour” un to pavadošā koncertfilma ir kļuvušas attiecīgi par visu laiku ienesīgāko koncerttūri un koncertfilmu.

Viņas popularitāti neapšaubāmi veicinājis arī plaši publiskotais romāns ar amerikāņu futbola galvenās balvas “Super Bowl” pēdējo divu gadu ieguvējas Kanzassitijas “Chiefs” līderi Trevisu Kelsī.

Teilore Svifta un viņas mīļotais vīrietis Treviss Kelsī

gallery icon

Teilore Svifta jūt līdzi spēlei, kur piedalās Treviss Kelsī. 2023. gada 24. septembris

gallery icon

"Svifta ir pirmā mūziķe, kurai izdevies panākt desmit ciparu skaitļa bagātības statusu tikai ar savām dziesmām un koncertiem," norāda "Forbes".

Tiesa, viņas kārtas numurs vislielāko bagātnieku sarakstā nav pārāk iespaidīgs — viņa ierindota 2545. vietā, un lai iekļūtu pirmajā tūkstotī, viņai nāksies ievērojami pasvīst un savu mantu trīskāršot, bet iekļūšana pirmajā simtniekā prasīs radikālākas metodes, piemēram, laulības ar multimiljardieri. Ironiski, ka tieši 100. vietu ar 19,5 miljardiem dolāru ieņem slavenā mediju magnāta Ruperta Mērdoka ģimene, un dzimtas patriarhs savos 93 gados šogad grasās laulības ostā iestūrēt jau sesto reizi, turklāt ar krievu oligarha Romana Abramoviča bijušo sievasmāti!

Teilore Svifta koncertturnejā “The Eras Tour”

gallery icon

Saraksta galvgalī ar 233 miljardiem dolāru atrodas uzņēmumu grupas LVMH īpašnieks Bernārs Arno ar ģimeni, viņam seko ekscentriskais tehnoloģiju guru, “Tesla” un sociālās vietnes “X” (bijušā "Twitter") īpašnieks Īlons Masks ar 195 miljardiem dolāru, bet trijnieku ar 194 miljardiem dolāru noslēdz informācijas tehnoloģiju un e-komercijas giganta “Amazon” dibinātājs Džefs Bezoss. Pirmajā pieciniekā ar 177 miljardiem dolāru vēl atrodas giganta “Meta”, kas ir pasaulslaveno sociālo tīklu "Facebook", "Instagram", "WhatsApp", "Facebook Messenger", "Threads" pārvaldītājsabiedrība, vadītājs Marks Zakerbergs un “Oracle Corporation” līdzdibinātājs Larijs Elisons ar 141 miljardu dolāru.

Kopumā šis gads visbagātākos ir padarījis vēl bagātākus, vēsta “Forbes”, miljardieru sarakstā iekļaujot 2781 cilvēku — par 141 vairāk nekā pērn un par 26 vairāk nekā iepriekšējā rekorda 2021. gadā. Šo superbagātnieku kopējā manta ir prātam neaptverama —14,2 triljoni dolāru.