Dailes teātrī svin Mihaila Bulgakova "Meistars un Margarita" pirmizrādi. 22.03.2024.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 26. marts, 06:09

Dailes teātra premjers Artūrs Skrastiņš ar sievu Ilzi pirmizrādi nosvin treniņtērpos

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Aizvadītajā piektdienā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja pēc Mihaila Bulgakova romāna iestudētā nepilnas četras stundas garā izrāde "Meistars un Margarita". Tā pārsteidza ne vien ar iestudējuma risinājuma, bet arī ar vizuālo vērienu.

Turpinot izrādes “treniņtērpu” stilu, šādi uz pirmizrādes ballīti jau savos treniņtērpos pārģērbās aktieri Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Artūrs izrādē atveido vienu no galvenajām lomām – Ponciju Pilātu, bet viņa sieva Ilze spēlē Tamāru Pusmēnesi. “Uzskatu, ka šī ir viena no vissarežģītākajām izrādēm Dailes teātrī, kā arī viens no sarežģītākajiem materiāliem pasaules literatūrā. Mēs esam ļoti laimīgi, ka varam būt daļa no šā uzveduma,” pēc pirmizrādes pauda Ķuzule-Skrastiņa.

Iestudējuma "Meistars un Margarita" pirmizrāde Dailes teātrī

Dailes teātrī šodien notika iestudējuma "Meistars un Margarita" pirmizrāde.

gallery icon

Lai arī Artūrs netaupa emocionalitāti, atveidojot savu varoni, viņš atzīstas, ka pašu visvairāk aizkustinājis sievas skanīgais un izjustais dziedājums. Savukārt Ķuzule-Skrastiņa slavē visu Dailes teātra aktierkolektīvu: “Ikvienam režisoram, kas pie mums brauc – mēs nešķirojam, no kuras valsts viņš ir un cik slavens –, mēs atdodam visu, kas mums ir.” Bet Artūrs piebilst: “Ja režiors zina, ko grib izdarīt, tad aktieri ir gatavi veikt visneiedomājamākos uzdevumus, jo saprot, ka ideja ir ļoti vērtīga. Galvenā lieta, ka Dailes teātrī ir atkal jauna izrāde, kas runā par to, kas notiek šodien pasaulē.” Ilze piebilst, ka ir jārunā par to nedaudz simboliskā nozīmē, ja mēs runājam par absolūto ļaunumu, ar kuru šobrīd pasaule cīnās.

Dailes teātrī atklāta iestudējuma "Meistars un Margarita" pirmizrādei veltīta izstāde

Dailes teātrī 20. martā plkst.10 notika iestudējuma "Meistars un Margarita" pirmizrādei veltītas izstādes atklāšana.

gallery icon

Abiem aktieriem šī teātra sezona ir piesātināta interesantiem darbiem, kuros ir vērts ieguldīt enerģiju. “Mūsu darbs šobrīd ir ārkārtīgi intensīvs šā vārda vislabākajā nozīmē, jo pie mums brauc cilvēki no visas pasaules un katru reizi mēs atklājam jaunu darba stilu,” – tā Ķuzule-Skrastiņa.