foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Mūziķis un politiķis Nauris Puntulis: “Juris Kulakovs atvēra man durvis uz dzīvi”
Nauris Puntulis
Slavenības
2024. gada 5. marts, 16:17

Mūziķis un politiķis Nauris Puntulis: “Juris Kulakovs atvēra man durvis uz dzīvi”

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, bijušais kultūras ministrs, politiķis un izbijis grupas “Pērkons” solists, diplomēts tenors Nauris Puntulis dalās savās atmiņās par nesen mūžībā aizgājušo mūziķi un komponistu Juri Kulakovu. Puntulis uzsver: “Juris ir bijis manas dzīves vislielākais skolotājs.”

“Juris Kulakovs atvēra man durvis ne tikai uz grupu (“Pērkons” – aut.). Juris Kulakovs atvēra man durvis uz dzīvi, jo beidzamā mēneša laikā jau katrs savās atmiņās dalās ar piedzīvoto kopā ar Juri un stāsta par to, cik Jura personībai ir bijusi ļoti liela ietekme uz viņu. Es jau allaž visus šos gadus jebkurā intervijā esmu uzsvēris to, ka Juris ir bijis manas dzīves vislielākais skolotājs,” raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei stāsta Puntulis.

“Kādēļ tā? Tādēļ, ka Juris mani savā paspārnē paņēma pavisam jaunu, zaļu lauku gurķi. Man bija tobrīd tikai apaļi 20 gadi, un es biju tikko beidzis dienēt un dziedāt karavīru ansamblī “Zvaigznīte”, un tad sekoja šis piedāvājums no Jura – 1982. gada 4. aprīlī. Jā, tas izmainīja visu manu dzīvi un pēc tam, jā, protams, viss mans aktīvais “Pērkona” posms un šī ilgā sadarbība ar tenoriem. Tāpat dalība visos Jura rakstītajos lielas formas skaņdarbos,” atminas bijušais kultūras ministrs.

“Esmu to daudzkārt uzsvēris un varu to šodien tikai vēlreiz atkārtot. Esmu dzīvē saticis daudz un dažādus cilvēkus – strādīgākus, slinkākus, talantīgākus un mazāk talantīgākus, bet Juris laikam ir viens no tiem retajiem cilvēkiem, ar kuru komunicējot, tu jūti kaut ko īpašu. Es varbūt izvairītos no vārdiem – ģēnijs vai ģeniāls, bet, esot blakus Jurim, tu jūti, ka šim cilvēkam dievs ir pieskāries kaut kā ļoti, ļoti īpaši,” stāsta Puntulis.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.