foto: DPPA/Sipa USA/ Vida Press
Karalis Čārlzs sagrauj prinča Viljama cerības kļūt par monarhu viņa dzīves laikā
Lielbritānijas karalis Čārlzs III.
Slavenības
2024. gada 22. februāris, 13:30

Karalis Čārlzs sagrauj prinča Viljama cerības kļūt par monarhu viņa dzīves laikā

Jauns.lv

Tiek ziņots, ka princis Viljams plānojot savu kronēšanu, jo parādījušās runas, ka viņa tēvs britu karalis Čārlzs III varētu atteikties no troņa, to atdodot savam vecākajam dēlam.

Taču karalis Čārlzs sagrāvis dēla prinča Viljama cerības ātrāk kļūt par karali, parādot pasaulei, ka viņš joprojām ir “ļoti” noteicošs par visu un tik viegli no troņa neatteiksies.

foto: James Whatling / MEGA / Vida Press
Neraugoties uz diagnozi, karalis Čārlzs aizvien lieliski spēj pildīt savus pienākumus.

Monarhs trešdien, 21. februārī, ticies ar Lielbritānijas premjerministru Riši Sunaku, tikai dažas nedēļas pēc tam, kad pils šokēja pasauli ar ziņu par karalim diagnosticēto vēzi.

Kopš vēsts par Čārlzam atklāto ļaundabīgo audzēju vairākos ziņu avotos izskanējis apgalvojums, ka princis Viljams tronī kāps ātrāk, nekā gaidīts, jo viņa tēvs vairs nespēj pildīt karaliskos pienākumus.

Karalis Čārlzs III audiencē pieņem britu premjerministru Riši Sunaku 2024. gada 21. februārī

gallery icon

Izdevuma “In Touch Weekly” publikācijā pat apgalvots, ka Velsas princis Viljams jau sācis plānot savu kronēšanas ceremoniju.

Kāds avots izteicies, ka Viljams jau ir “pārņēmis lielāku kontroli pilī, uzturot pastāvīgu kontaktu ar Čārlza palīgiem,” piebilstot: “Pašlaik viņš būtībā ir Firmas (karaļnama) galvenais cilvēks.”

Tomēr ķermeņa valodas eksperte Džūdija Džeimsa, analizējot Čārlza un Riši Sunaka tikšanos, norādījusi, ka monarhs spēj turpināt savus pienākumus, neskatoties uz cīņu ar vēzi.

Džūdija Džeimsa pastāstījusi izdevumam “The Mirror”: “Ilgais, stingrais rokasspiediens ar savu premjerministru, kā arī veids, kā viņš apsēdās krēslā ar nevainojamu līdzsvaru un abām rokām uz ceļgaliem, nevis turoties pie krēsla roku balstiem, liecina, ka monarhs ļoti vēlas, lai viņu redzētu kā aizrautīgu un spējīgu turpināt pienākumus arī pēc vēža diagnozes. Savukārt viņa aktīvā žestikulēšana, sēžot un tērzējot ar Riši, liecina par cilvēku, kurš joprojām ir ļoti atbildīgs par visu notiekošo.”

Princis Viljams un princese Ketrīna apmeklē karaļa Čārlza III otro kronēšanas ceremoniju Skotijā

gallery icon

Karalis Čārlzs III sagaida ASV prezidentu Džo Baidenu Vindzorā

gallery icon

Karalis Čārlzs III 75. dzimšanas dienu ieskandina ar pirmssvētku tēju un torti

Dienu pirms savas 75. dzimšanas dienas karalis Čārlzs III apmeklēja sev par godu rīkoto dzimšanas dienas tējas pēcpusdienu Haigrovhausā (Tetberijā, ...

gallery icon

Čārlzu III pirmo reizi sveic monarha oficiālās dzimšanas dienas militārajā parādē

Sestdien, 17. jūnijā Londonā ar tradicionālo militāro parādi pirmo reizi monarha godā dzimšanas dienā sveikts karalis Čārlzs III.

gallery icon

Karaļa Čārlza III oficiālās kronēšanas fotogrāfijas

gallery icon