foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ozolam par 20 eiro, Gustavo dārgāka - cik maksā pašmāju reperu cepures
"Man ir cepure no manis paša veikala!" - rāda Ozols.
Slavenības
2024. gada 13. februāris, 13:30

Ozolam par 20 eiro, Gustavo dārgāka - cik maksā pašmāju reperu cepures

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas slavenākie hiphopa mūzikas izpildītāji izvēlas vienādas formas cepures, kas gan ir kā lielisks stila aksesuārs, gan silda galvu ziemas spelgonī.

Kādas tad cepures izvēlas un cik tās izmaksājušas pašmāju hiphopa zvaigznēm, to lūkojis skaidrot žurnāls "Kas Jauns".

Viens no hiphopa žanra pamatlicējiem Latvijā reperis Ozols teic, ka viņam šī cepure palīdz iejusties savā tēlā: “Uzvelkot šo cepuri, uzreiz gribas sākt repot!” Ozols ievieš skaidrību, ka viņa cepures pinums šobrīd esot trendā un ar šādu cepuri ziemā ir silti.

Repera cepure ir no pašam piederošā apģērbu un apavu veikala "HoodShop", un tās cena ir 20 eiro. Ozols arī zina teikt, ka kolēģim Gustavo ir dārgāka cepure, jo tas esot roku darbs, bet viņa galvassega nākusi no lielražotāja.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ozols un Gustavo.

Reperis un mūzikas producents Arstarulsmirus Arsujumfus Tarus, pazīstams arī kā Gustavo, atklāj, ka reperi jau vispār nesaskaņo savu apģērbu, bet tā nu ir sakritis, ka visi mazliet vizuāli ir līdzīgi. Gustavo teic, ka viņam ir adīta cepurīte, kas izmaksājusi 35 eiro. “Ja mūsu fani ģērbtos tāpat kā mēs, tas būtu ideāli. Jo mēs jau sen viņus uz to mudinām,” piebilst populārais pašmāju hiphopa izpildītājs.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Gustavo.

Runājot par to, ka pašmāju reperiem ir līdzīgas formas un stila cepures, reperis Zeļģis teic, ka visi cits no cita iedvesmojas un seko līdzi aktuālākajām tendencēm. “Katrs cenšas būt unikāls un ar kaut ko izcelties, bet dienas beigās jau visi ir līdzīgi,” tā Zeļģis.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Zeļģis.

Pie savas mices reperis ticis ierakstu studijā. “Šķiet, kāds to bija aizmirsis, tad nu es paņēmu, aizņēmos. Neviens tā arī vairāku mēnešu garumā nav uz to pieteicies. Patiesībā šī ir pirmā reize, kad ar šo cepuri izeju sabiedrībā. Mājās man ir daudz cepuru. Tās ir katra repera must have, tām noteikti ir jābūt garderobē,” atklāj Zeļģis.

Hiphopa zvaigzne Fiņķis šo silto cepuri, ko iecienījuši kalnos kāpēji, iegādājies gada sākumā. Viņa izvēlētā mice ir no sporta zīmola "La Sportiva", reperim tā izmaksājusi 45 eiro.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Fiņķis.