foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aktieris Klāvs Kristaps Košins izlaiduma ballē iemīlējies mācītāja meitā
Klāvs Kristaps Košins ar sievu Emanuēlu.
Slavenības
2024. gada 12. februāris, 06:56

Aktieris Klāvs Kristaps Košins izlaiduma ballē iemīlējies mācītāja meitā

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

TV seriāla "Nemīlētie" zvaigzne, Dailes teātra aktieris Klāvs Kristaps Košins ar sievu Emanuēlu Košinu 15. februārī atzīmēs kāzu otro gadadienu, bet dēlam Jāzepam Martam drīz būs jau gadiņš.

"Kopā mācījāmies Latvijas Kultūras akadēmijā, viņa pabeidza horeogrāfijā laikmetīgās dejas kursu, un es tolaik paralēli mācījos teātra režijas kursā. Izlaidums mums bija vienā dienā, un tieši izlaidumā es viņā iemīlējos. Bet tolaik man nebija ne jausmas, ka jau tik drīz mums būs dēliņš un laulības apliecība kabatā!” par iepazīšanos ar dzīvesbiedri žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis populārais aktieris.

“Apprecējāmies pandēmijas laikā, turklāt abiem mums tobrīd bija kovids. Ceremonija norisinājās brīvā dabā, pie jūras. Kopā bijām astoņi cilvēki. No pārējiem turējāmies pa gabalu, un, par laimi, nevienu ar vīrusu neaplaidām,” tagad gatavs atklāt aktieris, kuru ar izredzēto salaulāja līgavas tēvs mācītājs Andis Zvaigznītis. “Kad pēc iepazīšanās uzzināju, ka Emanuēlas tēti sauc Andis, biju visnotaļ pārsteigts, jo ir interesanta sakritība – mammas vārds ir Anda. Te būtu vērts “parakt dziļāk” kaut ko par tām liktens lietām,” prāto aktieris.

Avotam pietika ar vienu deju, lai saprastu – ir īstā!

Kā izrādās, arī Košina kolēģa Dailes teātrī aktiera Kārļa Arnolda Avota draudzene Milena Paviļča pēc izglītības un nodarbošanās ir horeogrāfe, un arī viņu liktenīgā sastapšanās notikusi studiju laikā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kārlis Arnolds ar draudzeni Milenu.

Ar aktiera Klāva Kristapa Košina sievu Emanuēlu Milena savulaik bija kursabiedrenes Latvijas Kultūras akadēmijā, un arī viņa ar savu dzīvesbiedru Kārli Arnoldu Avotu iepazinās kādā akadēmijas pasākumā. Šis pāris gan vēl nav apprecējies, lai gan Milena vaļsirdīgi neslēpj: “Gaidu bildinājumu!”

“Iepazināmies Kultūras akadēmijā, kur es studēju laikmetīgo horeogrāfiju, bet Kārlis aktiermākslu. Saskatījāmies vienā akadēmijas tusiņā. Padejojām, sapratām, ka patīkam viens otram, un tā turpinām “dejot kopā” aizvien. Vispār esmu lielā sajūsmā par katru lomu, ko spēlē manās acīs vistalantīgākais latviešu aktieris!” saka aktiera dzīvesbiedre, kura allaž ir klāt visās Dailes teātra un kinofilmu pirmizrādēs, kur piedalās Kārlis Arnolds Avots.