Kinoteātra "Splendid Palace" 100 gadu jubilejas svinības 9.12.2023.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 10. decembris, 10:10

FOTO: Jakovļevs, Zande, Kalniņš un citi tautā mīlēti aktieri svin "Splendid Palace" 100. jubileju

Jauns.lv

Ģirts Jakovļevs, Ivars Kalniņš, Varis Brasla, Diāna Zande, Rolands Zagorskis, Akvelīna Līvmane un citi pazīstami kinojomas pārstāvji 9. decembra vakarā pulcējās Latvijas skaistākajā kinoteātrī "Splendid Palace", lai svinētu tā 100. jubileju.

Par godu nozīmīgajai jubilejai tika izrādīta režisora Bastera Kītona kinolente "Šerloks Juniors", kurai oriģinālmūziku sacerējis komponists Kārlis Lācis.

foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Kino un teātra leģenda Ģirts Jakovļevs ar meitu muzikoloģi Lieni Jakovļevu.

Kinoteātra "Splendid Palace" mākslinieciskā vadītāja Daira Āboliņa norāda, ka Kītona 1924.gadā uzņemtā filma ir atzīta par režisora izcilāko kinolenti.

foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Aktieris Ivars Kalniņš ar dzīvesbiedri Lauru.
foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Psiholoģijas doktori Diānu Zandi tauta joprojām atceras kā draisko Lāsmiņu no filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā". Pasākumu viņa apmeklēja kopā ar vīru Juri.

Filma "Šerloks Juniors" ir stāsts par kādu kinomehāniķi, kurš ilgojas kļūt par detektīvu. Kad viņa līgavu aplaupa vietējais zaglis, viņu nepatiesi apsūdz šajā noziegumā. Iemidzis pie kinoprojektora, viņš sapnī pārvēršas par izcilu izmeklētāju un atklāj šo noziegumu.

Kopā ar komponistu Kārli Lāci, dziedātāju Aiju Vītoliņu filmai radīto oriģinālmūziku izpildīja saksofonists Māris Jēkabsons, akordeonists Artūrs Noviks, ģitārists Rihards Goba, kontrabasists Jānis Stafeckis, sitaminstrumentālists Kaspars Grigalis un perkusionists Ainis Zavackis.