foto: Mārtiņš Ziders/ izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Hosams un Linda Abu Meri - viens vakars, divi pasākumi, divi dažādi tērpi. Kā viņiem tas izdevās?
Abu Meri svētku koncertā... un dažas stundas vēlāk Rīgas pilī.
Slavenības
2023. gada 4. decembris, 06:59

Hosams un Linda Abu Meri - viens vakars, divi pasākumi, divi dažādi tērpi. Kā viņiem tas izdevās?

Santa Sergejeva

Jauns.lv

18. novembra vakarā veselības ministrs Hosams Abu Meri ar sievu Lindu Abu Meri apmeklēja divus nozīmīgus sarīkojumus. Vispirms Nacionālajā teātrī bija svētku koncerts par godu Latvijas proklamēšanas 105. gadadienai, un pēc tam pāris zibenīgi nomainīja svinīgos tērpus, lai dotos uz Rīgas pili, kur Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs rīkoja pieņemšanu.

foto: Mārtiņš Ziders
Veselības ministrs Hosams Abu Meri ar sievu Lindu Abu Meri, 18. novembrī apmeklējot svētku koncertu par godu Latvijas proklamēšanas 105. gadadienai Nacionālajā teātrī.

Vaicāta, kā tad izdevās burtiski dažu minūšu laikā nomainīt tērpus, atrodoties galvaspilsētas centrā, jo abu mājvieta ir Pierīgā, Linda Abu Meri sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atklāj: “Veselības ministrija atrodas pašā Rīgas centrā. Kad beidzās koncerts, abi kopā ar ministru devāmies turp, lai pārģērbtos.”

foto: Mārtiņš Ziders
Tik grezni un saskaņojot sievas kleitas toni ar vīra smokinga tauriņu, pāris ieradās uz pieņemšanu Rīgas pilī pie Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča.

Tērpus viņi izvēlējušies paši, neizmantojot stilista pakalpojumus. “Paši domājām, ko un kā vilksim, kā vīra tauriņu saskaņosim ar manu kleitu,” piebilst Linda.

Veselības ministra sieva pastāsta, ka dreskods uz abiem pasākumiem, ko 18. novembra vakarā apmeklējuši, bijis krietni atšķirīgs: “Ja uz Nacionālā teātra koncertu kungiem bija tumšais uzvalks, tad uz Rīgas pili bija smokings, kas pieprasa arī sievietei pavisam citu apģērbu. Sievietei tā ir grezna garā vakarkleita.”

18. novembra svinīgā svētku pieņemšana Rīgas pilī

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī 18. novembra izskaņā rīkoja svinīgo svētku pieņemšanu.

gallery icon

Linda Abu Meri zina stāstīt, ka citi pāri, kuru dzīvesvietas atrodas ārpus Rīgas, lai varētu pagūt saposties un pārģērbties uz abiem svētku sarīkojumiem, bija izvēlējušies Rīgas centra viesnīcas. “Dreskoda ievērošana ir cieņa pret namatēvu un pārējiem viesiem. Manuprāt, tas ir svarīgi, un galu galā Latvijas dzimšanas diena mums ir reizi gadā. Tā ka visu cieņu mūsu valstij – Latvijai,” atgādina Linda Abu Meri.