foto: Publicitātes foto
Dāvana Latvijai 105. dzimšanas dienā – turpmāk “Radio SWH” atskaņos 105 latviešu dziesmas diennaktī
Mūzika
2023. gada 13. novembris, 16:18

Dāvana Latvijai 105. dzimšanas dienā – turpmāk “Radio SWH” atskaņos 105 latviešu dziesmas diennaktī

Jauns.lv

Ir laiks, kad latviešu valoda ir jāpastiprina. Tas būtu arī radio draudzīgs spēka plecs pašmāju mūziķiem. Atbalstām savējos! Radio SWH trīsdesmitās dzimšanas dienas gadā ir sagatavojis kārtējo pārsteigumu klausītājiem – no 18. novembra Latvijas 105. dzimšanas gadā radio katru diennakti apņēmies atskaņot 105 latviešu dziesmas.

AS “Radio SWH” vadītājs Jānis Šipkēvics: “Latviešiem ir sakāmvārds: “Tēva mājās garoza gardāka nekā svešās – cepetis.” Mūzika ir mūsu maize. Tāpēc valsts svētkos padomājām par vietējiem “maizniekiem”. Katru diennakti, ja galdā liksim 105 mūzikas klaipus, pareizinot tos ar 365 dienām, iznāks, ka gadā būsim nobaudījuši 38 325 “garšīgas” dziesmas. Tas nozīmē, ka būtiski palielināsies autoratlīdzības vietējiem mūziķiem, dziesmu autoriem un izpildītājiem.”

Radio "SWH" 30 gadu jubilejas ballīte

Ar vērienīgu ballīti, sabiedrībā pazīstamiem un svarīgiem ļaudīm, un uz jautras nots 2023. gada 16. maijā tika nosvinēta radio “SWH” ...

gallery icon

Palielinot latviešu mūzikas īpatsvaru, tā būs dāvana gan klausītājiem un visai Latvijai, gan pašmāju mūziķiem. Tostarp dziesmu skaits latviešu valodā simboliski atzīmēs arī Latvijas valsts 105. dzimšanas dienu.

Savukārt AS “Radio SWH” grupas radiostacija Radio SWH LV, kurā tiek atskaņotas tikai un vienīgi dziesmas latviešu valodā, drīzumā skanēs ne tikai interneta vidē un FM frekvencē Ventspilī, bet arī latviešu mūzikas tradīcijām bagātajā Liepājā.