foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Artusam Kaimiņam smags gads personīgajā dzīvē - tiesas sods, cīņa par dēlu, tuvāko nāve...
Artuss Kaimiņš šoruden izskatās svešāds.
Slavenības
2023. gada 23. oktobris, 06:28

Artusam Kaimiņam smags gads personīgajā dzīvē - tiesas sods, cīņa par dēlu, tuvāko nāve...

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Bijušais Saeimas deputāts, aktieris Artuss Kaimiņš (42) krietnu laiku nav redzēts ne uz teātra skatuves, ne publiskos pasākumos. Daudzi bija pārsteigti, viņu ieraugot Jaunajā Rīgas teātrī. Tāds līdz šim Artuss nebija redzēts.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", būdams politiķis, Artuss Kaimiņš allaž bija ģērbies uzvalkā, taču uz režisora Alvja Hermaņa iestudētās komēdijas "Pelikāni un vīnogas" pirmizrādi ieradās pavisam citādā vizuālā tēlā – gaišzilās džinsa biksēs un piegulošā melnā džemperī.

Alvja Hermaņa talanta cienītāji ierodas uz "Pelikāni un vīnogas" iestudējuma pirmizrādi JRT

Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvoja teātra Alvja Hermaņa iestudējums "Pelikāni un vīnogas". Izrāde veidota pēc amerikāņu rakstnieka Reksa Piketa lugas ...

gallery icon

Uz acīm viņam bija brilles, un no attāluma viņu pat bija grūti atpazīt. Nenoliedzami, Kaimiņa izskats ir krietni mainījies, ja salīdzina kaut vai ar to, kāds viņš bija gada sākumā, kad Rīgas pilsētas tiesā tika uzklausīts viņa pēdējais vārds krimināllietā par grāmatvedības dokumentu viltošanu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Artuss Kaimiņš šoruden izskatās svešāds.

Jāteic, ka šis gads Artusam Kaimiņam cilvēcīgi ir izvērties par smagu un sāpīgu dzīves periodu. Jau iepriekš pieminētā tiesas noslēdzošā sēde šā gada janvāra izskaņā bija emocionāli grūts notikums, jo par inkriminēto noziegumu Kaimiņam draudēja brīvības atņemšana līdz vienam gadam, piespiedu darbs vai naudas sods. Prokurors uzskatīja, ka Artusam jāpiespriež naudas sods 15 minimālo algu apmērā, kas kopumā veido 9300 eiro, un tiesas zālē aktieris nespēja valdīt asaras. Viņš lūdza tiesu piespriest viņam piespiedu darbu, nevis naudas sodu, jo tādas summas viņam neesot. Asarām acīs Kaimiņš lūdzās, lai viņu arī neliek cietumā, jo tādā gadījumā viņam, visdrīzāk, atņemtu vecāku tiesības un viņš vairs nevarētu satikt savu dēlu Kaupo, par kuru jau krietnu laiku, teju divus gadus, Artusam noris spraigs cīniņš ar zēna māti aktrisi Dārtu Daneviču. Tiesa grāmatvedības dokumentu viltošanas lietu noslēdza, Kaimiņu sodot ar 280 stundām sabiedriskā darba.

Artuss Kaimiņš dodas tiesas zālē

Šodien pulksten 10.00 Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa turpināja skatīt krimināllietu, kurā par grāmatvedības dokumentu viltošanu apsūdzēts Saeimas deputāts Artuss ...

gallery icon

Līdz pat pavasarim drūmumu kliedēja iespēja kāpt uz skatuves, spēlējot Alvja Hermaņa režijā tapušajā izrādē "Operācija Mindfuck". Artusa Kaimiņa atgriešanos aktiera profesijā daudzi teātra mīļotāji uztvēra ar lielu prieku, jūsmodami, ka politikā aizvadītie gadi nav apēduši viņa skatuvisko talantu.

Šajā sezonā gan izrādes ar Kaimiņa piedalīšanos repertuārā vairs nav, līdz ar to, ja vien joprojām nav aizņemts ar tiesas piespriesto sabiedrisko darbu atstrādāšanu, Artuss ir bez darba. Kā jaušams pēc viņa bērna mātes aktrises Dārtas Danevičas izteikumiem, tagad Artuss ir noslogots ar lietu kārtošanu bāriņtiesā, jo apņēmies “izsist” simtprocentīgu aizbildniecību par dēlu.

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš un viņa dēls Kaupo pastaigā

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš un viņa dēls Kaupo pastaigā.

gallery icon

Līdztekus tam Artusa Kaimiņa dienaskārtībā krietnu laiku bija regulāri vetārstu apmeklējumi saistībā ar viņa ilggadējā četrkājainā drauga – suņa Borhesa – veselības stāvokļa pasliktināšanos. Februārī Kaimiņa uzticamajam sunim palika 14 gadu, kas kurchāra šķirnes pārstāvim ir cienījams vecums. Diemžēl pēc četriem mēnešiem – jūnija vidū – Borhesa mūžs šaisaulē noslēdzās, un Artusam, nenoliedzami, tas bija smags trieciens. Par Borhesu, kas bija izcili gudrs un ar perfektām manierēm, viņš allaž mēdza sacīt: “Šis suns ir daļiņa no manis!”

It kā ar to vēl nebūtu gana, liktenis lēma Artusu uz visiem laikiem šķirt arī no viņa viena no tuvākajiem cilvēkiem – pēc smagas slimības augusta sākumā nomira viņa mīļā vecmāmiņa, ilggadējā mākslas vingrošanas pasniedzēja Baiba Kaimiņa, kuras mājoklī savulaik pat viesojās KNAB, veicot kratīšanu, lai meklētu pierādījumus par mazdēla iespējamu kukuļņemšanu.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!