foto: Dave Allocca/Starpix/Shutterstock/ Vida Press
Lady Gaga tētis mudina Ņujorkas kaimiņus sacelties pret nevaldāmiem migrantiem, kas pārņēmuši rajonu
Lady Gaga ar tēti Džozefu "Džo" Džermanotu 2014. gadā.
Slavenības
2023. gada 13. augusts, 06:45

Lady Gaga tētis mudina Ņujorkas kaimiņus sacelties pret nevaldāmiem migrantiem, kas pārņēmuši rajonu

Jauns.lv

Amerikāņu popzvaigznes Lady Gaga tēvs Džozefs Džermanota izvirzījis apsūdzību nevaldāmiem migrantiem, kas dzīvo netālu no viņa mājām un restorāna Ņujorkā. Džermanotas kungs norādījis, ka viņi pārpludinot līdz tam elitāro apkaimi ar ielasmeitu rindām un cita veida sliktu uzvedību, kas ietver arī nepiedienīgu izturēšanos pret vietējiem iedzīvotājiem un viesiem.

“Ja tā būtu laikā, kad manas meitenes auga, es nedzīvotu Ņujorkā,” sacīja 66 gadus vecais Džo Džermanota, kurš apkopo sarakstu ar vietējo iedzīvotāju sūdzībām, ko gatavojas kā protestu iesniegt likumdevējiem, Ņujorkas policijas departamentam un bezpajumtnieku dienestiem.

foto: /All Over Press/Vida Press/ Vida Press
Džo Džermanota ar abām meitām 2012. gadā.

Džermanota jau 35 gadus dzīvo “The Pythian” ēkā 70. Rietumu ielā. Tur viņš izaudzinājis arī abas savas meitas, viena no kurām ir populārā dziedātāja Lady Gaga.

2012. gadā viņš šajā rajonā atvēra arī savu restorānu.

foto: Aaron Showalter/Sipa USA/ Vida Press
Džo Džermanotas restorāns “Joanne Trattoria”, ko viņš atvēra Ņujorkā 2012. gadā.

Aptuveni pirms sešām nedēļām pilsēta klusi un ātri pārveidoja “Stratford Arms” viesnīcu par patvērumu simtiem migrantu. Šī ēka vēl nesenā pagātnē kalpoja par Amerikas Mūzikas un drāmas akadēmijas (AMDA) rezidences zāli un atrodas kvartāla attālumā no Džermanotas kunga dzīvesvietas.

“Tā bija slepena operācija. Viņus atveda ar autobusu nakts vidū, viņi nevēlējās, lai kāds zinātu, kas notiek,” Džermanota pastāstījis izdevumam “New York Post” no sava restorāna “Joanna Trattoria”. “Viss notika ļoti ātri.”

Lady Gaga un viņas tētis Džo Džermanota

gallery icon

Restorāna īpašnieks atzīst, ka kopš migrantu ierašanās dzīves kvalitāte šajā rajonā ir ievērojami kritusies. Ārpus viesnīcas telpām līdz agrām rīta stundām regulāri notiek tusiņi, plaukst prostitūcija, kā arī pārgalvīgi elektrisko velosipēdu un motorolleru vadītāji rada haosu vienvirziena ielās, braukājot tur krustu šķērsu, kā viņiem tīk.

“Šajā kopmītnē tagad dzīvo 500 migrantu. Ar to brīdi sākās viss bardaks,” norāda Džermanota.

foto: Mediapunch/Shutterstock/ Vida Press
Lady Gaga vecāki Džo un Sintija Džermanotas.

Iedzīvotāji no Džermanota ēkas, kuras valdes priekšsēdētājs viņš ir, un trīs kaimiņu ēku iedzīvotāji ir izveidojuši 70. Rietumu ielas asociāciju , lai mudinātu nodrošināt šim rajonam pastiprinātu policijas patrulēšanu un labāku migrantu uzraudzību.

Džermanota apgalvo, ka haoss ir samazinājis arī vietējo īpašumu vērtību.

“Ielasmeitas nāk un iet. No rītiem jūs redzat, kā no ēkas iznāk prostitūtas,” viņš sacīja.

“Sliktākais ir naktīs. Troksnis. Tas sākas aptuveni desmitos vakarā un turpinās līdz četriem rītā. Skan skaļa mūzika un braukā ar motorolleriem un motocikliem turpu šurpu pa ielām.”

Džermanota norāda, ka verbāli tiek aizskarti vietējie iedzīvotāji un izteiktas nepiedienīgas piezīmes pat 14 gadus jaunām meitenēm.

Daži cilvēki pat neved pastaigā vairs savus suņus tuvumā vietām, kur šobrīd pulcējas migranti.

“Man nav iebildumu, ka viņi tur ir. Viņi tur būs trīs gadus. Tāds bija līgums, es saprotu. Bet vismaz kontrolējiet to. Ieviest pienācīgu apsardzi, policijas klātbūtni un uzvedības kodeksu,” paziņojis popzvaigznes tēvs.

“Viņi ir viesi mūsu rajonā, bet būtībā ir pārņēmuši vadību.”

Ietves, kas agrāk lielākoties bija tīras, tagad ir pilnas ar atkritumiem, norādījis Džermantoa.

Īpaši viņš sācis satraukties, kad aizvien biežāk sācis uz ietvēm redzēt mētājamies hipodermiskās adatas.