foto: "Zefīrs".
“Sporta 2” kvartālā šovasar krāšņa kultūras programma
“Sporta 2” kvartāls.
Mūzika
2023. gada 6. jūlijs, 06:00

“Sporta 2” kvartālā šovasar krāšņa kultūras programma

Reklāmas projekts

“Sporta 2” kvartāls ir viena no iecienītākajām rīdzinieku un pilsētas viesu atpūtas vietām, kur ne tikai brīvā atmosfērā pavadīt laiku, bet baudīt arī lieliskus kultūras pasākumus.

Šovasar daudzfunkcionālajā un radošajā “Sporta 2” kvartālā par godu XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem ir skatāma brīnišķīga tautas lietišķās mākslas izstāde “Mēs”, “Kim?” Laikmetīgās mākslas centrā ir iespēja apmeklēt “Rīga Confidential” kompaktu mākslas mesi, Mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” izbaudīt īpašu džeza koncertu “Riga Groove Electro reunion”, ka arī pirmo “Riga Gin Festival”, pankūku svētdienas, DJ performances, koncertus un citus notikumus dažādām gaumēm gan iekštelpās, gan āra terasēs.

Tagad ikvienam, dodoties uz pasākumu vai savās ikdienas gaitās ar auto, to ērti iespējams novietot “Cityparks” maksas autostāvvietā “Sporta 2” kvartālā (iebraukšana no Sporta ielas). Tāpat ikvienam ir iespējams braukt ar videi draudzīgu auto, izmantojot “Tesla” koplietošanas platformu “OX DRIVE”, kas par savu mājvietu ir izvēlējušies tieši “Sporta 2” kvartālu.

"Sporta 2" kvartāla autostāvvieta.

Vasara lutina ar aizvien siltākiem vakariem, kurus iespējams patīkami pavadīt vairākās kvartāla kafejnīcās. Bezrūpību, sierīgas picas, kokteiļus, sirsnīgas sarunas, DJ mūziku un skaistākos saulrietus var baudīt gastro-bāra “Zefīrs”  terasē, bet austeres un vīnu var izgaršot gastronomijas bāra “Paisums” jaunajā terasē.

"Sporta 2" kvartāls: "Paisums"

gallery icon

Šovasar “Sporta Pagalma” ēdienkartē sulīgi burgeri, atspirdzinoši kokteiļi un svētdienās nesteidzīgas pankūku brokastis. Līdztekus tam visu vasaru kafejnīcās notiks dažādi izklaides pasākumi.

Ieskaties vasaras pasākumu programmā un tiekamies “Sporta 2” kvartālā!

"Sporta 2" kvartāls: "Zefīrs"

gallery icon

“Sporta 2” kvartāla “Lielā zāle”

01.–30.07.2023.

Izstādē vienkopus aplūkojami audēju, rokdarbnieku, pinēju, rotkaļu, kokgriezēju un keramiķu darbi. To papildina arī izzinoša un praktiska informācija, videomateriāli, kas stāsta gan par amata prasmēm un meistariem, gan piedāvā dažas praktiskas pamācības, kā arī dažādas meistarklases. Izstādē piedalās aptuveni 1300 autoru ar 3500 darbiem. Pēc svētku nedēļas būs iespēja apmeklēt vairākas meistarklases, kas notiks piektdienās, sestdienās un svētdienās.

Biļetes. (Dziesmu un deju svētku nedēļā dalībniekiem iespēja izstādi apmeklēt bez maksas.)

"Sporta 2" kvartāls: Dziesmu svētku galerija

gallery icon
  • Pankūku svētdiena katru svētdienu
    Jūlijā un augustā katru svētdienu no plkst. 12:00 līdz 16:00 PANKŪKU SVĒTDIENA – saldas, sāļas, pildītas un garšīgas. Līdzās pankūku ēšanai var uzspēlēt arī galda futbolu vai vienkārši pabaudīt nesteidzīgu brīvdienu.

"Sporta 2" kvartāls: "Sporta Pagalms"

gallery icon
  • Grupas “The Coco'nuts” koncerts
  • 13.07.2023.
  • Biļetes.

 

  • Brīvdabas koncerts “Atspulgi un Viral Mind”
  • 19.07.2023.
  • Biļetes.
     
  • Pirmais “Riga Gin Festival”
    29.07.2023.
    Festivāla laikā būs iespēja degustēt džinu no vairākām pasaules valstīm, tostarp arī Latvijas zīmolu džinus. Lieliskā atmosfērā tiks baudīts džins un tā kokteiļi labākajās garšu kombinācijās, kā arī būs ļoti plašs toniku klāsts.
    Biļetes.

Rēzijas Kalniņas un Aināra Rubiķa Mūzikas un drāmas telpā “OratoriO”

  • Koncerts “Riga Groove Electro reunion”
    12.07.2023.
    Īpašs notikums Latvijas džeza mūzikas dzīvē – pēc 10 gadu pārtraukuma mūziķi ir nolēmuši apvienoties. Uzstāsies Deniss Pashkevich (saxofons/elektronika), Madars Kalniņš (rhodes piano), Neff Irizarry (ģitāra), Norberts Skraucis (el. bass), Artis Orubs (sitamie instrumenti).
    Biļetes.
     
  • Rudenī “OratoriO” atkal būs skatāmas divas dvēseli aizkustinošas izrādes ‒ “Tagad un tad” un “Viņa-Viņš-Viņa?”.

"Sporta 2" kvartāls: OratoriO

gallery icon
  • “Rīga Confidential” kompakta mākslas mese
    Līdz 30.07.2023.
    Starptautiskas, eksperimentālas un atpazīstamas galerijas, kā arī bezpeļņas laikmetīgās mākslas institūcijas no Baltijas valstīm, Japānas, ASV, Kosovas un Gruzijas pulcējas kopā, lai iepazīstinātu Latvijas mākslas auditoriju ar jauniem vārdiem no aizraujošiem reģioniem un aktivizētu Rīgas laikmetīgās mākslas tirgus ainu.
    IEEJA BEZ MAKSAS

"Sporta 2" kvartāls: KIM

gallery icon

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” šogad svin Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadi ar dažādām svētku aktivitātēm, kas ilgs līdz pat nākamā gada pavasarim. Ieskats dažās:   

  • “Ziedoņa muzeja” izveidotajā galerijā “Sporta 2” kvartālā ir skatāma izstādes “Es atkal neatvados” pirmā daļa, kur iespējams izzināt Imanta Ziedoņa daudzšķautņaino un kolorīto personību. Izstāde “Sporta 2” kvartālā pieejama bez maksas jebkurā diennakts stundā.
     
  • Jūnija izskaņā “Sporta 2” kvartāla pagalmā tika aizvadīts “Ziedoņa klases” rīkotais bērnu un jauniešu festivāls “Es, cilvēks, pasaulē” – saules pielieta, dzīvespriecīga un izzinoša diena ar radošām darbnīcām, prāta spēlēm un citām interesantām nodarbēm, piedaloties vairāk nekā 200 bērniem. 
     
  • Izlaušanās spēle “Blēņas un pasakas” “Sporta 2” kvartālā noteikti ir “Ziedoņa klases” populārākā kultūrizglītības nodarbība. Klases tiek atkal gaidītas septembrī, taču kolektīviem, ģimenēm un draugu kompānijām pieejamas visas “Ziedoņa klases” nodarbības arī vasarā.

"Sporta 2" kvartāls: Ziedoņa klase

gallery icon

Lai uzzinātu aktuālo informāciju par pasākumiem, sekojiet līdzi “Sporta 2” kvartāla Facebook lapai un “Sporta 2” kvartāla Instagram lapai.

Par kvartālu

“Sporta 2” kvartāls, kas atrodas starp Rīgas kluso centru un Hanzas rajonu, ir dinamisks radošais kvartāls, kurš nemitīgi attīstās un ir kļuvis par iemīļotu atpūtas vietu, kur baudīt mākslu, kultūru, dažādus notikumus un gastronomiju. Kvartāla teritorijā šobrīd mājo vairāk nekā 20 dažādu radošo industriju uzņēmumu un organizāciju. “Sporta 2” kvartālu attīsta SIA “Linstow Baltic”, kas ir viens no vadošajiem dažādu segmentu ilgtermiņa nekustamā īpašuma projektu attīstītājiem Baltijā.

Publicitātes foto: “Sporta 2” kvartāls, Baiba Kušķe, “Latvijas Radio”, Anis Starks, Ģirts Raģelis, “Kim?”, “Sporta Pagalms”, “Zefīrs”, “Paisums”, “OratoriO”, Artūrs Jenots, “Ziedoņa klase”, “Ziedoņa muzejs”, Fonds “Viegli”.