foto: action press/ Vida Press
Lady Gaga nosaukta par "alkatīgu" un "sevi pārdevušu", jo sākusi reklamēt medikamentus migrēnas ārstēšanai
Popzvaigzne Lady Gaga.
Slavenības
2023. gada 18. jūnijs, 18:12

Lady Gaga nosaukta par "alkatīgu" un "sevi pārdevušu", jo sākusi reklamēt medikamentus migrēnas ārstēšanai

Jauns.lv

Amerikāņu dziedātāja Lady Gaga (37) izpelnījusies kritiku pēc tam, kad piekritusi reklamēt medikamentus.

Popzvaigzne Lady Gaga noslēgusi līgumu ar farmācijas gigantiem kompāniju “Pfizer” par migrēnas ārstēšanas medikamenta “Nurtec” reklamēšanu. Interneta lietotāji šo dziedātājas lēmumu soctīklos nodēvējuši par “neprātīgu”.

Lady Gaga stils 2021. gada fotogrāfijās

gallery icon

“Meitenīt, kas, pie velna, ar tevi noticis, ka tu esi šāda un šādā veidā rūpējies par naudu un vairs neko citu? Tas vairs nav cilvēks, kurš 2009. gadā teica ‘es sasodīti ienīstu naudu’,” komentējis kāds vīlies fans.

Otrs uzrakstījis: “Kas, pie velna, noticis ar šo [Instagram] kontu? Kur ir Gaga? Kas to dara? Kā tas nākas, ka mūsu Mother Monster varētu sponsorēt… [medikamentus]? Tas ir neprāts.”

Trešais komentējis: “Veselības aprūpe ir cilvēktiesības, nevis prece, ko izmantot alkatības un bagātības labad. Es zinu, ka tu esi līdzjūtīga, inteliģenta un domājoša.”

“Ceru, ka tu to parādīsi, izmantojat savu platformu un privilēģijas, virzoties uz priekšu. Šis nebūs tas veids,” turpināja interneta lietotājs.

Lady Gaga koncerts Rīgā

gallery icon

Faniem doma, ka viņu mīļotā popzvaigzne atbalsta farmācijas kompāniju, šķiet nepieņemama, un vairāki viņu tamdēļ nodēvējuši par alkatīgu un cilvēku, kas tagad sevi ir pārdevis. Par materiālo labumu, ko Lady Gaga gūst no medikamenta sponsorēšanas, nav informācijas ciparu izteiksmē, taču šai sadarbībai ir arī otra puse. Dziedātāja ļoti labi pazīst, kas ir migrēnas sāpes. 13 kārtējai “Grammy” laureātei šī slimība konstatēta jau 14 gadu vecumā. “Mana pieredze ar migrēnu bija spēkus iztukšojoša. Es vairākas dienas pavadīju gultā ar spēcīgām sāpēm galvā, aiz acīm un visā sejā,” popzvaigzne pastāstījusi kompānijai “Pfizer”. “Es nevarēju lasīt vai atstāt iedegtu apgaismojumu. Man vajadzēja būt vienai klusā telpā stundām ilgi, kas varēja ieilgt līdz vairākām dienām, līdz sāpes pierima.”

Lady Gaga „Grammy 2019” balvu vakarā

gallery icon

Popzvaigznei migrēnu diagnosticēja 14 gadu vecumā un sākotnēji lēkmes piemeklējušas reizi mēnesī, bet ar gadiem kļuvušas biežākas. 25 gadu vecumā migrēnai bija pievienojušās arī citas saslimšanas. Dziedātāja saka, ka migrēnas sāpju un citu slimību pārvarēšana padarījusi viņu tikpat kā nefunkcionējošu, kas atstājis postošu iespaidu uz kopējo dzīves kvalitāti.

Migrēnas lēkmes kļuvušas biežākas un spēcīgākas. Tās piemeklējušas vairākas reizes mēnesī un ilgušas vairākas dienas.

“Es pat nevaru pateikt, cik daudzas primārās aprūpes mediķu vizītes esmu noraudājusi, kad viņi man prasīja, kā es jūtos,” atzīstas Lady Gaga.

Lady Gaga 2019. gada "Oskaru" ceremonijā

Lady Gaga 2019. gada "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā.

gallery icon

Kompānijas “Pfizer” lapā teikts: “Pagaidām migrēna nav izārstējama, taču zinātnieki, tostarp “Pfizer” darbinieki, strādā, lai labāk izprastu migrēnu, un turpina izstrādāt jaunas ārstniecības metodes. Un dažu pēdējo gadu laikā Lady Gaga ir atradusi iemeslu optimismam.”

“Es ceru, ka, daloties savā stāstā, tas palīdzēs vairāk cilvēkiem ar migrēnu atrast vajadzīgo atvieglojumu,” teic Lady Gaga.

Der atzīmēt, ka popzvaigznes reklamētās zāles nebūs pa kabatai bez to iekļaušanas valsts kompensējamo medikamentu sarakstā. Šobrīd vidējā tirgus cena par vienu iepakojumu, kurā ir 8 mutē disperģējamas tabletes, pārsniedz 1000 ASV dolāru.