foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Artis Dvarionas dod padomus attiecību noturēšanai
Artis ar draudzeni Beāti "Radio SWH" 30 gadu jubilejas svinībās.
Slavenības
2023. gada 14. jūnijs, 17:17

Artis Dvarionas dod padomus attiecību noturēšanai

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

"Radio SWH" ētera personība Artis Dvarionas atgriezies mūzikā un pēc vairāk nekā 12 gadu pauzes atkal kāpis uz skatuves, lai koncertētu.

Šā gadsimta sākumā Artis bija izveidojis grupu "Rāpuļi ar putniem", kas vēlāk tapa par "R.A.P.", ar kuru viņš ieguvis trīs "Latvijas Mūzikas ierakstu" gada balvas, vēlāk viņš darbojās grupā "Tā Tā Tā", kuras darbība pēc pāris gadiem gan apsīka. Kopš tā laika Dvarionas ar muzicēšanu vairs neaizrāvās, līdz aizvadītajā gadā atgriezās mūzikā ar skatuves vārdu Lapsene, kopā ar mūsu estrādes leģendu Igo laižot klajā dziesmu "Tukšpauris".

Kopš tā brīža radio ēteru iekarojušas jau vairākas Lapsenes dziesmas, taču pirmo koncertu Artis ar šo projektu aizvadīja tikai tagad – labdarības futbola turnīra koncertā Ukrainas atbalsta ietvaros. “Ārprāts, cik sen nebiju to darījis. Uh, kas par emocijām! Protams, šādas tādas mazas lažiņas jau bija, taču pirmajai reizei piedodams,” pēc šā zināmā mērā vēsturiskā koncerta žurnālam "Kas Jauns" atzina Artis, piebilzdams, ka šajā vasarā paredzēti vairāki koncerti: “Tā mēs pamazām atgriezīsimies koncertdzīves apritē. Izpildīsim arī populārākos "R.A.P.""  gabalus.”

Mūziķi uzstājas koncertā labdarības futbola zibensturnīrā Rīgā 2023. gada maijā

Atsaucoties Ukrainas mūzikas pasākumu asociācijas aicinājumam dalībai projektā "Music Saves UA", 2023. gada 27. maijā izklaides un futbola hallē "Playoff ...

gallery icon

Bet privātajā dzīvē Artim gan viss pa vecam. Viņš jau septiņarpus gadu ir kopā ar mīļoto draudzeni Beāti. Vai viņus nebaida tā dēvētā attiecību krīze, kas it kā iestājoties pēc septiņu gadu kopdzīves? “Mums jau septiņi gadi ir garām! Bet attiecībās jau ik pa laikam ir kāda krīzīte. Mēs savu kopābūšanu esam sadalījuši mazās krīzītēs, kam veiksmīgi esam tikuši pāri!” smejas Artis.

Beāte piebilst: “Ja jau mēs izturējām kovida pandēmijas laiku, tad jau tas daudz par ko liecina. Zinu, ka daudzi pāri to rutīnu – tikai darbs un mājas – nemaz neizturēja.” Artis un Beāte šajā laikā viens otru lutināja ar seriālu skatīšanos un kopīgām vakariņām. “Ballīšu un iziešanas sabiedrībā nepietrūka. Jo mēs vispār esam diezgan introverti. Mums abiem vairāk patīk būt mājās, ieritināties sedziņā un kopā noskatīties kādu filmu, hokeja spēli, sunītis Yoko blakus. Īsta idille!” paskaidro Dvarionas.