foto: Marechal Aurore/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Vairākas nedēļas pirms nāves ierakstā soctīklos Tīna Tērnere atzinusies, ka viņai draud “lielas briesmas”
Tīna Tērnere.
Slavenības
2023. gada 25. maijs, 15:59

Vairākas nedēļas pirms nāves ierakstā soctīklos Tīna Tērnere atzinusies, ka viņai draud “lielas briesmas”

Jauns.lv

Trešdien, 24. maijā, pasauli pāršalca sēru vēsts, ka 83 gadu vecumā mirusi rokenrola karaliene Tīna Tērnere. Vairākas nedēļas pirms savas došanās mūžībā dziedātāja soctīklos rakstīja, ka viņai draud “lielas briesmas”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienā no pēdējiem ierakstiem sociālajos tīklos Tīna Tērnere atklāja, ka viņai draud “lielas briesmas” un mudināja fanus “izrādīt mīlestību savām nierēm”.  

Tīna Tērnere laiku lokos

gallery icon
25

Trešdien, 24. maijā, tika paziņots, ka dziedātāja, kuras hitu skaitā ir tādi skaņdarbi kā “Proud Mary” un “The Best”, 83 gadus vecumā “mierīgi” devusies mūžībā savās mājās Šveicē.

Vienā no pēdējiem ierakstiem “Instagram” kontā Tīna, kurai, kā tiek uzskatīts, nesenā pagātnē veikta nieres transplantācijas operācija, martā atzīmēja Starptautisko pasaules nieru dienu.

Dziedātāja rakstīja: “Šodien ir Starptautiskā pasaules nieru diena. Kāpēc tas ir svarīgi? Jo nieres pārstāj darboties bez sāpēm. Un tāpēc es jums šodien saku: parādiet savām nierēm mīlestību! Tās to ir pelnījušas.”

“Manas nieres ir cietušas no tā, ka es nesapratu, ka mans augstais asinsspiediens bija jāārstē ar tradicionālajām zālēm. Es esmu pakļāvusi sevi lielām briesmām, atsakoties skatīties acīs realitātei, ka man ir nepieciešama ikdienas medikamentu terapija mūža garumā.”

Viņa piebilda: “Pārāk ilgi es uzskatīju, ka mans ķermenis ir neaizskarams un nesagraujams bastions. Tāpēc man ir prieks par iespēju atbalstīt jaunu starptautisku kampaņu par nieru veselību.”

“Visu stāstu par manu slimību varat izlasīt vietnē www.showyourkidneyslove.com. Šeit var uzzināt, kā darbojas nieres, kādi ir riska faktori un kā uzturēt šos svarīgos orgānus veselus. Parādīsim savām nierēm mīlestību!”

Savu pēdējo ierakstu “Instagram” Tīna veica četras nedēļas pirms došanās mūžībā. Ar šo ierakstu viņa atzīmēja mūzikla “Tina the Musical” piekto gadadienu.

Rokenrola karaliene reti dalījās ar jaunām sevis fotogrāfijām. 2021. gada martā viņa sniedza faniem retu ieskatu. Tīna pozēja pie televizora lielā ekrāna un atzina, ka ir sajūsmā par savu dokumentālo filmu.

Savukārt 2021. gada oktobrī viņa pateicās par to, ka ir iekļauta rokenrola slavas zālē kā solo māksliniece un publiskoja skaistu fotogrāfiju.

Par Tīnas nāvi 24. maijā paziņoja viņas preses pārstāvis Bernards Dohertijs.

2018. gadā savā biogrāfiskajā grāmatā “My Love Story” Tērnere atklāja, ka ir pārcietusi vairākas dzīvībai bīstamas slimības. 2013. gadā, tikai trīs nedēļas pēc kāzām ar Ervinu Bahu, mūziķe piedzīvoja insultu, pēc kā viņai no jauna vajadzēja iemācīties staigāt. 2016. gadā viņai konstatēja zarnu vēzi, un arī šo ļauno slimību viņai izdevās uzveikt. Interneta enciklopēdijā Vikipēdija teikts, ka dziedātāja augsto asinsspiedienu ārstējusi ar homeopātiskām zālēm. Šāds neārstēts paaugstinātais asinsspiediens izraisījis nieru bojājumus un vēlāk nieru mazspēju. Viņas izredzes saņemt nieri bijušas mazas, un dziedātāja tikusi mudināta sākt dialīzi, raksta Vikipēdija. Tīna esot apsvērusi iespēju par eitanāziju (kas viņas dzīvesvietā Šveicē ir legāla), kad pienāks kritisks brīdis, un sākusi kārtot nepieciešamos dokumentus. Taču viņas vīrs Ervins Bahs ziedojis Tīnai vienu no savām nierēm un 2017. gada 7. aprīlī mūziķei veikta transplantācijas operācija, norādīts interneta enciklopēdijā Vikipēdija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās