foto: Shutterstock
Nosauktas pasaules labākās pilsētas greznam atvaļinājumam. Vairākas atrodas pavisam netālu
Amsterdama.
Trakā pasaule
2023. gada 27. maijs, 08:03

Nosauktas pasaules labākās pilsētas greznam atvaļinājumam. Vairākas atrodas pavisam netālu

Jauns.lv

Kamēr daudzi tūristi ķeras pie visdažādākajām viltībām, lai ietaupītu, plānojot atvaļinājumu, citi gluži pretēji meklē greznus virzienus, kur labi iztērēties un no atpūtas iegūt maksimumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā raksta "Travel Off Path", pastāv neskaitāmi veidi, kā izbaudīt augstas klases greznību ceļojuma laikā - no nedēļas nogales luksusa ārpilsētas kompleksā līdz greznam piecu zvaigžņu kūrortam nomaļā vietā.

Labāko pilsētu reitingu greznai atpūtai veido kosmopolītiskas pilsētas, uz kurām 2022. gadā visaktīvāk devās starptautiskie ceļotāji, tērējot tur miljardiem dolāru elitārām izklaidēm, izsmalcinātiem restorāniem un greznām viesnīcām.

10 pasaules labākās pilsētas greznam atvaļinājumam

1. Dubaija (AAE). Šī megapole Apvienotajos Arābu Emirātos pēdējā laikā piesaista arvien lielāku ceļotāju uzmanību daudzu iemeslu dēļ. Lai gan ir veidi, kā apmeklēt Dubaiju un neizputēt, daudzi šeit ierodas tieši pēc greznības, ko var iegūt daudzos augstas klases kūrortos, pasaules klases restorānos un veikalos, kā arī pēc individuālām programmām. 2022. gadā ārzemju ceļotāji Dubaijā iztērēja gandrīz 30 miljardus dolāru.

2. Doha (Katara). Šī valsts pēdējā laikā guvusi popularitāti vairāku iemeslu dēļ, starp kuriem arī 2022. gadā uzņemtais pasaules čempionāts futbolā. Rezultātā pagājušajā gadā ārvalstu tūristi Katarā iztērēja vairāk nekā 16 miljardus dolāru. Doha ar tās 24 "Michelin" restorāniem, ir starptautisks kulinārijas virziens. Tāpat pilsētā ir aptuveni 80 pieczvaigžņu viesnīcas.

3. Londona (Lielbritānija). Kā pilsēta ar lielu skaitu pieczvaigžņu viesnīcu pasaulē britu galvaspilsēta vienmēr bijusi populāra vieta, kur cilvēki no visiem sabiedrības slāņiem ieradušies, lai apmeklētu tās pasaules līmeņa muzejus. Elitārie nekustamie īpašumi apvieno sevī atturīgu eleganci, ar kādu šī pilsēta ir slavena. 2022. gadā ārvalstu tūristi Londonā iztērēja aptuveni 16 miljardus dolāru.

4. Makao (Ķīna). Šī pilsēta jau sen pazīstama kā azartspēļu pasaules galvaspilsēta. Makao ir spožums, glamūrs un pārmērības. 2022. gadā ārvalstu apmeklētāji šeit iztērēja gandrīz 16 miljardus dolāru, lai gan jāatzīmē, ka šajā skaitlī ietilpst arī viesi no kontinentālās Ķīnas un Honkongas.

5. Amsterdama (Nīderlande). Šis senais visdažādāko tūristu favorīts - no tusētājiem līdz luksusa klientiem - no starptautiskā tūrisma pērn saņēmis gandrīz 14 miljardus dolāru. Šobrīd Amsterdama cenšas mainīt savu pozicionējumu kā tūrisma galamērķi tiem, kas vēlas piedzīvot vairāk nekā ballītes, un mainītais tēls, šķiet, piesaista augstākas klases klientus, kas ierodas, lai tērētu nopietnu naudu. Iespaidi te variē no piecu zvaigžņu vakariņām uz ūdens līdz pat veselīga dzīvesveida retrītiem un grezniem veikaliem.

6. Stambula (Turcija).  Stambula neskopojas ar greznām viesnīcām, dārgiem veikaliem un restorāniem, bet vēl piedāvā tādas izklaides kā vientuļie kruīzi uz jahtas un privātās turku pirtis. Pagājušajā gadā pilsēta saņēma nedaudz vairāk nekā 13 miljardus dolāru no ārvalstu tūristiem.

7. Barselona (Spānija). Šo megapoli, kas 2022. gadā saņēma gandrīz 13 miljardus dolāru no ārvalstu tūristiem, ļoti iecienījuši visu kategoriju ceļotāji. Un tie, kas šeit ierodas ar naudu, nebūs vīlušies - viņus gaida gandrīz 30 "Michelin" zvaigžņu atzīmēti restorāni un daudzas greznas viesnīcas. Turklāt pilsētā bagātiem tūristiem tiek piedāvātas tādas izklaides kā privātās tūres vai iepirkšanās ar personīgo konsultantu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

8. Ņujorka (ASV). Kā pilsēta Amerikā ar lielāko pieczvaigžņu viesnīcu skaitu, Ņujorka bagātiem tūristiem piedāvā gandrīz 60 elitāras viesnīcas. Tāpat viņiem pieejami tādi luksusa pakalpojumi kā helikopteru taksometrs, dārgu brendu veikali, vadošie pasaules restorāni un bāri, ekskluzīvi ateljē, kā arī bezgalīgs skaits citu izklaides veidu, sākot no mājīgiem privātiem līdz glamūrīgiem un ekstravagantiem.

Pēdējās divās pozīcijās 10 pasaules labāko pilsētu sarakstā greznai atpūtai atrodas Singapūra un Parīze (Francija), kur 2022. gadā ārvalstu tūristi iztērējuši gandrīz desmit miljardus dolāru.