foto: Publicitātes
Einars Repše piepilda ilgi lolotu sapni - nofilmējas seriālā
"Es ļoti priecātos, ja mani turpinātu aicināt filmēties," saka bijušais premjers.
Slavenības
2023. gada 16. maijs, 06:37

Einars Repše piepilda ilgi lolotu sapni - nofilmējas seriālā

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Kādreizējais Latvijas Bankas prezidents un ministru prezidents Einars Repše beidzot piepilda savu sapni par kino un aktiermeistarību. Jau jūnijā LMT seriāla "Kolektīvs" vienā no sērijām, kas būs par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, bijušo amatpersonu redzēsim diriģenta lomā, šodien vēsta žurnāls "Kas Jauns".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sarunā ar "Kas Jauns" Einars Repše atklājis, ka, saņēmis no seriāla režisora Aivara Čivžeļa jeb Papa Chi uzaicinājumu filmēties, ilgi nav vilcinājies ar atbildi un piekritis šim piedāvājumam, jo viņu vienmēr interesējušas kino lietas, un nevis tikai kā vērotājam, bet pašam atrasties un piedalīties kino tapšanas procesā.

Seriāla "Kolektīvs" epizodes "Maukurs un zivs" uzņemšanas aizkulises

Seriāla "Kolektīvs" par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem epizodes "Maukurs un zivs" uzņemšanas aizkulises.

gallery icon
41

Uz jautājumu, vai šī ir debija kino, kādreizējais ministru prezidents koķeti nosaka – visa dzīve jau ir kā viens liels teātris, bet seriāla žanrā šī patiešām viņam būs debija. “Kino un aktiera darbs mani vienmēr ir interesējis, bet līdz šim aizņemtības un arī darba apstākļu dēļ es nevarēju atļauties piekrist šādam piedāvājumam.

Tagad esmu brīvs cilvēks un varu darīt to, kur ir klāt mana sirds. Līdz ar to man šobrīd atliek vairāk laika gan vizuālai mākslai, mūzikai, gan arī kino.

Es ļoti priecātos, ja mani turpinātu aicināt filmēties. Protams, man nav lielas, praktiskas pieredzes šajā žanrā, izņemot, ja mēs ņemam vērā to tēzi, ko minēju sarunas sākumā, – ka visa dzīve zināmā mērā ir kā teātris,” nosaka Repše.

foto: Publicitātes
"Es ļoti priecātos, ja mani turpinātu aicināt filmēties," saka bijušais premjers.

Beizot viņš var arī piepildīt savu ilgi loloto sapni par kino, jo iepriekš to neļāva statuss un ieņemamie amati: “Kad biju politiska un publiska persona, amatpersona, es, protams, piedomāju pie tā, ko drīkstu un ko nedrīkstu atļauties. Ne vienmēr gan man tas sevišķi veiksmīgi izdevās, taču es visu izvērtēju, līdz ar to  agrāk uz šādu piedāvājumu filmēties teicu, ka pagaidām vēl ne. Tagad, tā kā esmu brīvs cilvēks, varu radoši izpausties.”

Latvijā ir tapis pirmais seriāls par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem "Kolektīvs". Tās būs astoņas komēdijdrāmas žanra sērijas, ko veidojuši astoņi režisori. Seriāla pirmizrāde paredzēta jūnijā, un to varēs vērot LMT Viedtelevīzijā un internetā.

Seriāla "Kolektīvs" aizkadri

Latvijā sākusies pirmā oriģinālseriāla par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem uzņemšana. Pirmās sērijas “Degsme” režisors ir Aiks Karapetjans. “Degsme” ir ...

gallery icon
47

Piemēram, populārais pašmāju režisors Papa Chi radījis patiesu notikumu iedvesmotu romantisku komēdiju "Maukurs un Zivs", kuras sižets risinās koristiem labi zināmos apstākļos. Tuvojas skate, un, kā tas bieži notiek, korī trūkst vīru balsu, tāpēc diriģents nopērk profesionālu dziedātāju, Mūzikas akadēmijas absolventu. Koristi viņu nicīgi apsaukā, bet diplomētais mūziķis pats augstprātīgi nonievā koristu dziedātprasmi.

Šajā sērijā galvenajās lomās redzēsim Elizabeti Mariju Branti un Edgaru Ozoliņu, savukārt diriģenta lomā iejuties ekspolitiķis Einars Repše. Kora skanējumu šajā sērijā rada dziedātāji no kora "Fēnikss" un Latvijas pasta kora, bet scenārija autors ir Jānis Joņevs.

Seriāla "Kolektīvs" epizodes "Frolovas metode" uzņemšanas aizkulises

Seriāla "Kolektīvs" par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem epizodes "Frolovas metode" uzņemšanas aizkulises.

gallery icon
41

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās