VIDEO: skolas direktoru pārsteidz no atkritumu tvertnes izlīdis lācis
Lāča un skolas direktora negaidīta tikšanās (ekrānuzņēmums)
Trakā pasaule
2023. gada 4. maijs, 21:23

VIDEO: skolas direktoru pārsteidz no atkritumu tvertnes izlīdis lācis

Jauns.lv

Ar pamatīgu izbīli noslēdzies kādas amerikāņu skolas direktora gājiens gar atkritumu tvertni skolas teritorijā — pēkšņi no tās izlēcis lācis, vēsta ASV mediji.

Incidents noticis ASV Rietumvirdžīnijas štata Nikolasas pgabala pamatskolā " Zela Elementary School", kad skolas direktors Nikolass Māršs piegājis pie atkritumu tvertnes. Pēc ķepaiņa negaidītās parādīšanās direktors meties bēgt uz vienu pusi, bet zvērs aizļepatojis uz otru pusi.

Par laimi, neviens necieta. Direktors uzskata, ka lācis atkritumu tvertnē meklējis ēdamo, taču nejauši lūka aizvērusies un plēsoņa palika iesprostots. Izrādās, šī nav bijusi pirmā reize, kad lācis apmeklējis skolas atkritumu tvertnes.

Baribals jeb melnais lācis (Ursus americanus) ir Ziemeļamerikā visbiežāk izplatītais lāču veids. Pieaudzis tēviņš sasniedz līdz 2 metru garumu un 360 kilogramu svaru. Atšķirībā no grizli lāčiem baribali reti uzbrūk cilvēkiem, un ASV teritorijā letāli uzbrukumi notiek vidēji ne biežāk kā reizi gadā.

Visvairāk savā uzturā Amerikas melnais lācis patērē dažādus augus, riekstus, ogas un augļus. Tas labprāt ēd arī maitu un kukaiņus, īpaši kukaiņu kāpurus: skudras, bites, lapsenes un termītus. Lācis mēdz izpostīt bišu stropus, lai tiktu pie medus un bišu kāpuriem. Upēs un ezeros tas medī lašus un foreles, kā arī vēžus un citus ūdeņu dzīvniekus. Kopumā var teikt, ka melnais lācis ēdīs visu, ko var atrast. Siltākos reģionos tas neatteiksies arī no Amerikas aligatoru olām. Atrodoties cilvēku apdzīvoto vietu tuvumā, lācis barojas izgāztuvēs, kā arī nekautrējas apmeklēt privāto māju pagalmus un paēst tieši no atkritumu urnas.

Tēmas