Renārs Kaupers par atmiņām un kurioziem, strādājot “Radio SWH”: “Tas bija brīnišķīgs laiks”
“Prāta Vētra” solists Renārs Kaupers “Radio SWH” studijā.
Slavenības
2023. gada 24. aprīlis, 17:38

Renārs Kaupers par atmiņām un kurioziem, strādājot “Radio SWH”: “Tas bija brīnišķīgs laiks”

Jauns.lv

Dziedātājs un grupas “Prāta Vētra” solists Renārs Kaupers, viesojoties raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, atminas savas darba gaitas “Radio SWH”. Kuplajai radio saimei Kaupers pievienojās 1996. gadā, būdams vēl students Latvijas Universitātē ar interesi par radio. Viņš atminas arī raidījuma “Ziedu klēpis” vadīšanu kopā ar Horenu Stalbi, kas neizpalika bez kurioziem gadījumiem.

“Tā ir tāda milzīga vērtība – šie te 30 gadi,” par “Radio SWH” 30. dzimšanas dienu raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei saka Kaupers. Viņam ir prieks un pateicība, ka tālajā 1996. gadā varējis pievienoties radio komandai. “Jaunais students, Renārs Kaupers, kurš padziļināti interesējās par radio lietām, un kāda sakritība – Latvijas Universitātē tajā gadā par pasniedzēju savā ziņā ekskluzīvi strādāja “Radio SWH” viens no vadītājiem Jānis Šipkēvics,” atminas Kaupers.

“Liktenis un iepazīšanās. Kā saka, redzam jaunā cilvēka degsmi, ja? Un mazliet vēlāk seko uzaicinājums: “Nu, varbūt nāc, pamēģini – mikrofons, mūzika, sarunas, “Ar dziesmu par dzīvi”,” stāsta dziedātājs. Tik daudz notikumu tajā pašā laikā bijis Kaupera dzīvē – jauna ģimene, divi mazi puikas, studenta gadi un arī grupas sākuma periods. “Tas bija brīnišķīgs laiks,” viņš atceras, “Šajos visos jaunajos sākumos arī “Radio SWH”.”

Kopā ar Horenu Stalbi Kaupers sestdienās vadīja arī raidījumu “Ziedu klēpis”, kurā cilvēki sūtīja vēstules ar vēlējumiem saviem mīļajiem svētku reizēs. Neiztika arī bez kurioziem gadījumiem. Kādā reizē abi raidījumu ierakstījuši ceturtdienas vakarā. Ap pusnakti sākuši, dažas stundas vēlāk Kaupers aizrautīgi ko stāstījis, palūkojies Horena virzienā, kuram bijis nolemts skatiens un kurš teicis: “Mazais, nu, ko tu ņemies?” Izrādās nav bijusi nospiesta ieraksta poga, un viss runātais pazudis vējā. “Tas bija traki, bet nebija jau variantu – to raidījumu vajadzēja ierakstīt,” atminas Kaupers, ko arī pēc tam uzreiz izdarījuši.