foto: RTVI Развлечения/Youtube ekrānuzņēmums.
“Nevis es, bet jūs man esat parādā,” Ivars Kalniņš asi nokomentē Krievijas kritiķu uzbrukumus
Ivars Kalniņš.
Slavenības
2023. gada 22. marts, 09:56

“Nevis es, bet jūs man esat parādā,” Ivars Kalniņš asi nokomentē Krievijas kritiķu uzbrukumus

Jauns.lv

Latviešu aktieris Ivars Kalniņš “RTVI” raidījumam “Leģenda” atklājis, ka kopš Krievijas uzsāktā kara Ukrainā ir atteicies no ieceres strādāt Krievijā, un asi atbildējis tiem Krievijas iedzīvotājiem, kas viņu kritizē Ukrainas atbalsta dēļ.

Kā raidījumam pavēstīja aktieris, viņam līdz 2022.gada 24.februārim nav izdevies iegūt Krievijas vīzu, un pēc konflikta uzliesmojuma Ukrainā viņš nolēmis vairs neierasties Krievijā. "Man netika izsniegta vīza, un tas bija pirms 24. februāra. Un tad es sapratu, ka tas nav vajadzīgs. Jā, es nestrādāju, jo nevaru tur aizbraukt. Es nevaru strādāt valstī, kurā dzīvo mani draugi, bet ir cita valsts, kurā dzīvo arī mani draugi,” viņš norādīja.

Kalniņš piebilda, ka kopumā cilvēki Latvijā ir “pret Ukrainā notiekošo”: "Tas nav veids, kā atrisināt problēmu. Skaidrs, ka ukraiņi vēlas savu “saimniecību”. Komunisti visām tautām laimi nedeva, jāsamierinās. Ja jūs patiešām vēlaties impēriju, tad izveidojiet impēriju savā teritorijā, apgūstiet Sibīriju. Bet nē, tagad (Krievijai – red.) atkal vajag vergus, kādam visu vajag atņemt.”

Kalniņš arī nokomentējis to Krievijas iedzīvotāju kritiku, kas apgalvo, ka PSRS laiks devis viņam iespēju filmēties un kļūt slavenam. Kalniņš gan neuzskata, ka šāda kritika ir pamatota.

“Viņi man saka - tu esi parādā Padomju Savienībai, Krievijai. Nē… jūs man esat parādā.  Bet es arī esmu lepns. Padomājiet, “Goskino” pelnīja miljonus, bet mums, aktieriem, maksāja smieklīgus honorārus. Mēs tam piekritām, jo esam radoši cilvēki. Varam arī strādāt par velti, bez maksas, bet neredzīgajiem, nevis krāpniekiem," kritiķiem asi norādīja Kalniņš.

Tik dažādais Ivars Kalniņš lomās un dzīvē

1. augustā savu 70. dzimšanas dienu svin aktieris Ivars Kalniņš.

gallery icon