foto: Mark Doyle / SplashNews.com/ Vida Press
Bijušajam "Sex Pistols" līderim Džonam Laidonam neizdodas iekļūt "Eirovīzijā"
Džons Laidons
Mūzika
2023. gada 4. februāris, 11:20

Bijušajam "Sex Pistols" līderim Džonam Laidonam neizdodas iekļūt "Eirovīzijā"

Jauns.lv

Bijušajam pankroka pionieru “Sex Pistols” solistam Džonam Laidonam — kādreizējam Džonijam Rotenam — neizdevās īstenot savu sapni kļūt par Īrijas pārstāvi gaidāmajā “Eirovīzijas” konkursā ar neparastu dziesmu, sava veida mīlestības vēstuli savai sievai, kura sirgst ar Alcheimera slimību.

Īrijas atlases konkursā piektdien uzvarēja grupa "Wild Youth" ar dziesmu "We Are The One".

Žūrijas balsojumā divas dziesmas ieguva vienādu balsu skaitu, un visu izšķīra publikas balsojums.

Kopā ar savu ilggadējo grupu “Public Image Ltd”, kuru Laidons izveidoja pēc “pistoļu” izjukšanas 1978. gadā, viņš iesniedza “Eirovīzijas” atlases konkursam dziesmu “Hawaii”.

Būtībā dziesma ir dziļi personiska. Džons Laidons ir 44 gadus laimīgi precējies ar vācieti Noru Forsteri — bijušo modeli, aktrisi, kas par viņu ir 13 gadus vecāka, abi kopā ir aizbildņi Noras 2010. gadā ar vēzi mirušās meitas Arianes trim bērniem. 2018. gadā Laidons paziņoja, ka Norai ir Alcheimera slimība vidējā stadijā, bet kopš 2020. gada viņam nākas pilnībā uzņemties sievas aprūpi, jo viņas stāvoklis pasliktinās.

Kaut gan Īrija ir uzvarējusi “Eirovīzijā” vairāk par visiem — septiņas reizes, tai nav izdevies kvalificēties finālam kopš 2018. gada. Pēdējo reizi Īrijas dziesma uzvarēja tālajā 1996. gadā.

Šogad “Eirovīzijas” pusfināls notiks 9. maijā, bet fināls — 13. maijā Liverpūlē.