foto: Mark Doyle / SplashNews.com/ Vida Press
Bijušais "Sex Pistols" solists varētu pārstāvēt Īriju "Eirovīzijā" — ar ļoti personisku dziesmu
Džons Laidons cer pārstāvēt Īriju "Eirovīzijas" konkursā
Mūzika
2023. gada 3. februāris, 18:49

Bijušais "Sex Pistols" solists varētu pārstāvēt Īriju "Eirovīzijā" — ar ļoti personisku dziesmu

Jauns.lv

Bijušais pankroka pionieru “Sex Pistols” solists Džons Laidons — kādreizējais Džonijs Rotens — cer kļūt par Īrijas pārstāvi gaidāmajā “Eirovīzijas” konkursā ar neparastu dziesmu, sava veida mīlestības vēstuli savai sievai, kura sirgst ar Alcheimera slimību.

Kopā ar savu ilggadējo grupu “Public Image Ltd”, kuru Laidons izveidoja pēc “pistoļu” izjukšanas 1978. gadā, viņš iesniedzis “Eirovīzijas” atlases konkursam dziesmu “Hawaii”.

“Hawaii” “ir veltīta ikvienam, kurš piedzīvo grūtus laikus dzīves ceļojumā,” sacīja Laidons. “Tas ir arī cerības vēstījums, ka galu galā mīlestība iekaro visu.”

Būtībā dziesma ir dziļi personiska. Džons Laidons ir 44 gadus laimīgi precējies ar vācieti Noru Forsteri — bijušo modeli, aktrisi, kas par viņu ir 13 gadus vecāka, abi kopā ir aizbildņi Noras 2010. gadā ar vēzi mirušās meitas Arianes trim bērniem. 2018. gadā Laidons paziņoja, ka Norai ir Alcheimera slimība vidējā stadijā, bet kopš 2020. gada viņam nākas pilnībā uzņemties sievas aprūpi, jo viņas stāvoklis pasliktinās.

"Ļoti grūti būt prom no viņas, bet man to vajadzēja izdarīt," slavenākais panks sacīja "Eirovīzijas" žurnālistam, runājot par Losandželosā palikušo sievu. "Man jāpanāk šīs problēmas apzināšanās. Man viņas trakoti pietrūkst, vakar viņa ar mani iPad runāja un viņa raudāja."

“Public Image Ltd” par vietu galvenajā konkursā sacentīsies ar pieciem citiem izpildītājiem 3. februāra vakarā.

Kaut gan Īrija ir uzvarējusi “Eirovīzijā” vairāk par visiem — septiņas reizes, tai nav izdevies kvalificēties finālam kopš 2018. gada. Šogad “Eirovīzijas” fināls notiks 13. maijā Liverpūlē.

"Public Image Ltd" uzstājas Bristolē 2022. gadā (foto: Uldis Landmanis)