foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press
Slaveni un vientuļi - šovbiznesa zvaigžņu sarežģītās attiecības ar vecākiem un citiem radiem
Dženifera Anistone.
Slavenības
2022. gada 13. novembris, 07:07

Slaveni un vientuļi - šovbiznesa zvaigžņu sarežģītās attiecības ar vecākiem un citiem radiem

Žurnāls "Kas Jauns"

Iegūstot atzinību, varu, bagātību, slavu, bieži izmainās draugu un pat ģimenes uzvedība. Aug prasības pēc gabaliņa no naudas un atpazīstamības. Slavenībām nākas nospraust robežas pat tad, ja tās ir attiecībā uz pašu ģimeni.

Dažādi raksturi

Pateicoties Nensijas Dovas 1999. gada grāmatai "Mother And Daughter To Friends: A Memoir", mammas attiecības ar meitu aktrisi Dženiferu Anistoni ir bijušas ne tikai toksiskas, bet arī publiskas.

foto: Coleman-Rayner/Vida Press/ Vida Press
Nensija Dova.

“Mamma vienmēr ir bijusi ļoti kritiska. Kā modele viņa ir ārkārtīgi skaista sieviete, kāda es nekad neesmu bijusi. Katrā ziņā, par sevi šādās pievilcības kategorijās nekad neesmu domājusi, kas ir absolūti normāli. Viņa arī bija nepielūdzama, gatava ilgi sevī turēt aizvainojumu. Nespēju izturēt viņas aso temperamentu. Ja dusmojos, runāšu, bet viņa kliegs un būs histēriska. Reiz, kad pacēlu balsi uz māti, viņa par mani paņirgājās. Tas bija kā sitiens pa vēderu,” skaidro Anistone, kurai tomēr neilgi pirms mātes nāves – 2016. gadā – izdevās nedaudz “nogludināt” attiecības un dažādos temperamentus.

Dženifera Anistone jaunībā

gallery icon

Mammai slavu

Aktiera Metjū Makonahija attiecības ar mammu Mēriju sašķobījās, kad attīstījās viņa karjera un šķita, ka mammai publicitāte patika vairāk nekā pašam dēlam.

foto: Matt Baron/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Metjū ar māti Keju.

“Uz maniem zvaniem atbildēja nevis mamma, bet manas slavas fans. Centos apjaust jauno atpazīstamību, ar viņu par to parunāt... Taču daļa no manis stāstītā jau pēc trim dienām parādījās ziņās.” “Pēdējais piliens”, lai mammu uz astoņiem gadiem izraidītu no savas dzīves, esot bijis tas, ka Mērija kāda TV raidījuma žurnālistiem ir ļāvusi ieskatīties un ekrānā demonstrēt Metjū bērnības māju.

Vairāku paaudžu konflikts

Austrālijas raidījumam "The Kyle and Jackie O Show" 76 gadus vecais Erols Masks, "Tesla" un "SpaceX" izveidotāja Īlona Maska tēvs, sniedza ļoti īpatnēju interviju.

foto: Netflix/courtesy Everett Collection/ Vida Press
Īlons Masks.

Uz jautājumu, vai viņš ir lepns par dēla sasniegumiem, atbildēja: “Nē! Mēs esam ģimene, kas jau sen ir strādājusi, un nav tā, ka sasniegumi ir nākuši pēkšņi.” Viņš ne tikai noniecināja dēla sasniegumus, bet arī paziņoja, ka viņa favorīts esot Īlona brālis šefpavārs Kimbals Masks, kas esot viņa dzīves “prieks un lepnums”. Viņaprāt, arī ģimenes izveide ar pameitu, ko pats adoptēja četrus gadus vecu, esot “absolūti normāla”. Sarežģītas attiecības ir arī paša Īlona ģimenē – meita Viviana iesniegusi tiesā prasību mainīt vārdu un uzvārdu, “jo nekādā veidā un formā nevēlos būt saistīta ar savu bioloģisko tēvu”.

Karaliskie skandāli

Saseksas hercogienes Meganas Mārklas tēvs Tomass ģimeni pameta, kad meitenei bija tikai pāris gadu, tomēr pat tad viņi esot bijuši daudz tuvāki nekā tagad.

Tomass Mārkls dienu pēc Meganas personiskās vēstules publiskošanas

gallery icon

Meganai saderinoties ar princi Hariju, Tomass tā vietā, lai ierastos uz ceremoniju Londonā, iestudēja paparaci fotogrāfijas un presei pārdeva personisku informāciju un pat ar roku rakstītu vēstuli, kurā Megana lūdza tēvam pārtraukt saziņu ar medijiem.

Megana Mārkla karalienes Elizabetes II bērēs

gallery icon

Kopš sirds problēmu dēļ Tomass kāzas nokavēja, viņš ir kļuvis vēl aktīvāks – nosoda meitas izvēli “atteikties” no tēva, Meganas aiziešanu no karaliskās dzīves un pat mazdēla Ārčija lomu britu karaļnamā. Pļāpāt patīk arī Meganas pusbrālim Tomasam Mārklam Junioram: “Es teicu princim Harijam, ka viņa viņam sabojās dzīvi. Megana ir ļoti prasta sieviete.”

Par vēlu

Tas, ka reperis Eminems ir uzaudzis bez tēva Maršala Brūsa Metersa Juniora, ir zināms kaut no dziesmām vien (piemēram, "Cleanin’ Out My Closet").

Tēva mēģinājums atjaunot abu attiecības bija publisks – ar vēstuli izdevumam "The Daily Mirror" 2000. gadu sākumā, noliedzot, ka ģimeni esot pametis, un apgalvojot, ka mamma dēlu visu dzīvi ir “barojusi ar meliem”.

Eminema ģimenes dzīve

gallery icon

Eminems uz vēstuli neatbildēja, tik vien kā nokomentēja teikto, ka tēvam esot bijis sarežģīti dēlu atrast: “Ja mani bērni pārceltos kaut uz otru pasaules manu, es viņus atrastu. Pat ja man pie dvēseles nebūtu nekā!” Līdz pat tēva nāvei 2019. gadā miers netika salīgts.

Pelnīt ar uzvārdu

Riannai ir divi jaunāki brāļi – Rorijs un Rajads, un kopā viņi esot bijuši liecinieki tēva Ronalda Fentija atkarību problēmām un vardarbībai pret māti.

Rianna un viņas tēvs Ronalds Fentijs

gallery icon

Mammas Monikas un tēva Ronalda laulība tika šķirta, un Rianna bija tā, kura pieskatīja jaunākos brāļus, lai mamma varētu strādāt un apgādāt ģimeni. “Domāju, ka katrs bērns piedzīvo kaut kādus satricinājums, iespējams, mana situācija bija ļaunāka. Tomēr es par to vairs nedomāju un mani tas nesadusmo,” viņa apgalvo.

Dziedātāja Rianna 2021. gadā

gallery icon

Arī vēlāk atkarību problēmas nemazinājās, un Riannas palīdzība – 58 000 dolāru vērtā Malibū rehabilitācijas programma –  bija dāsns, bet neproduktīvs žests. Viņš turpināja savas apreibinošās izklaides un tirgoties ar informācijas drumslām par meitu. Attiecības nonākušas pat līdz tiesai – 2017. gadā Ronalds bija izveidojis uzņēmumu "Fenty Entertainment" (lai gan "Fenty" jau bija Riannas preču zīme) un melīgi uzdevās par Riannas pārstāvi.

Piedots, bet ne aizmirsts

Arī dziedātājas Kristīnas Agileras bērnība nav bijusi saulaina.

Kristina Agilera uz sarkanā paklāja 2013. gada „American Music Awards” ceremonijā

gallery icon

Tēvs Fausto Havjers esot meiteni fiziski un emocionāli pazemojis, un bezspēcības dēļ viņa glābiņu meklējusi mūzikā. Pieaugušā vecumā viņa centusies šīs attiecības atjaunot, bet ar nestabiliem panākumiem: “Uz īsu mirkli viņu ielaidu savā dzīvē un drīz vien sapratu, ka man tas nav nepieciešams. Varbūt reiz pienāks diena, kad varēsim doties kopīgās pusdienās.”

Fragmentāras attiecības

Aktieris Entonijs Hopkinss ar savu meitu mūziķi Abigeilu Hopkinsu, kas dzimusi laulībā ar bijušo sievu Petronellu Bārkeri, nav runājis vairāk nekā 20 gadus.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Ebigeila Hopkinsa.

Šķiet, miegu tā dēļ viņš nav zaudējis: “Saprotiet, darīju, ko varēju. Ja kāds nevēlas būt tavas dzīves daļa, okei – ej dari, ko vēlies. Es viņai novēlu visu labāko. Par meitu vairs nevēlos runāt, tās lietas ir beigušās.”

foto: CAMERA PRESS/ED/JL/A.M.P.A.S / Vida Press
Entonijs Hopkinss.

Pati Abigeila šīs attiecības raksturojusi kā “periodiskas” un uzskata, ka tēva trūkums ir iemesls viņas atkarību problēmām un depresijai.