Ļaudis dodas uz koncertu "Dailes sviests"

gallery icon
2022. gada 9. jūnijs, 23:15

FOTO: ļaudis dodas uz Dailes teātra sezonas noslēguma koncertu "Dailes sviests"

Jauns.lv

Ceturtdien, 9. jūnijā, Dailes teātrī tika aizvadīts pirmais sezonas noslēguma koncerts "Dailes sviests".

Koncerti norisināsies arī 10., 11. un 12. jūnijā.

Kā informē teātra pārstāvji, koncerti iecerēti kā muzikāls un iedvesmojošs atskats uz simtu trešo (vai otro) - visgarāko Dailes teātra sezonu, kas ilga trīs gadus, ņemot vērā pandēmijas ieviestās korekcijas.

"Skaidrs, ka šim periodam cauri tikām un joprojām tiekam ar tā saukto veselīgā humora devu dažādās dozās[..]. Mēs šo sezonu beidzam gatavi. Visam. Pat nākamajai sezonai," vēsta Dailes teātris.

Kadri no izrādes "Dailes sviests"

Kadri no izrādes "Dailes sviests".

gallery icon

Koncerta nosaukums "Dailes sviests" ir daļēji aizgūts no repertuārā esošās angļu komēdijas "Sezona, kas sagāja sviestā".

Sezonas izskaņas koncertuzveduma režisors ir Gints Andžāns, dramatizējuma autors Artūrs Dīcis. Koncerta muzikālais vadītājs Juris Vaivods, uz skatuves muzikālā apvienība "Raxtu raxti" un Emīlija Pavlovska, kā arī Dailes teātra aktieru kolektīvs: Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Ērika Eglija-Grāvele, Lelde Dreimane, Anete Krasovska, Katrīna Griga, Milēna Miškēvica, Gints Andžāns, Gints Grāvelis, Artis Robežnieks, Kaspars Dumburs, Klāvs Kristaps Košins, Mārtiņš Upenieks, Ģirts Ķesteris, Olga Dreģe, Aldis Siliņš, Lauris Subatnieks, Toms Veličko, Niklāvs Kurpnieks.