Slavenības
2022. gada 17. februāris, 06:38

"No Mārtiņa staroja tik daudz gaismas," - atvadu vārdus Rītiņam teic komponiste Lolita Ritmane

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Šo sestdien zemes klēpī guldīsim izcilo šefpavāru Mārtiņu Rītiņu. Atvadu vārdos ar žurnālu "Kas Jauns" dalījusies atzītā latviešu izcelsmes ASV komponiste Lolita Ritmane, "Emmy" balvas ieguvēja.

“Mārtiņu pazinu pirms Latvijas neatkarības atgūšanas, bet mūsu draudzība stiprinājās, kad 2005. gadā ar Alberta Legzdiņa, Andra Ritmaņa un manis radīto mūziklu "Eslingena" bijām Latvijā,” atminas Lolita Ritmane.

“Mums bija 12 izrādes Nacionālā teātrī. Mārtiņam un Albertam radās doma, ka Mārtiņš varētu piedalīties kā pārsteiguma viesis vienā no izrādēm. Kad Mārtiņš uznāca uz skatuves, publika bija sajūsmā. Teksts mazliet tika mainīts, un Mārtiņš nobeidza savu ainu ar savu iemīļoto “Kas var būt labāks par šo?”. Atvadoties Mārtiņš mūs visus (ap 40!) ielūdza "Vincentā" uz brokastīm. Tā bija vienkārši kolosāla diena! Turpināju ar Mārtiņu regulāri sarakstīties, uzkomponēju vienai no viņa televīzijas izrādēm mūziku, viņš vienmēr atnāca uz koncertiem, kur bija mana mūzika, sūtīja man fotogrāfijas no saviem ceļojumiem un piedzīvojumiem. No Mārtiņa staroja tik daudz gaismas. Vienmēr, viņu satiekot, bija jāsmaida un jāpriecājas.”

Visu par Mārtiņa Rītiņa dzīves līkločiem lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!