foto: no privātā arhīva
Horens Ēģiptē nosvin dēla pirmo dzimšanas dienu
Slavenības
2022. gada 13. februāris, 06:04

Horens Ēģiptē nosvin dēla pirmo dzimšanas dienu

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Multimākslinieks Horens Stalbe kopā ar sievu jogas pasniedzēju Lusini, īstajā vārdā Ļusini Caturjanu, un mazo dēliņu Horesu gada nogalē pameta Latviju un aizbrauca uz Sarkanās jūras krastu. Horens pastāsta, kā ģimene iedzīvojusies Dahabā.

Novembrī Horens nāca klajā ar paziņojumu, ka dzīvē ir sācies pārmaiņu laiks un viņš turpmāk vēlas ar ģimeni dzīvot Dahabā, kur reiz jau pabija piecus gadus.

Horens Ēģiptē 2022. gada sākumā

Horens Stalbe un viņa ģimene Ēģiptē 2022. gada sākumā.

gallery icon

 

Tur viņš iztiku pelnījis kā niršanas instruktors, zemūdens un ekstrēmā sporta kino operators, fotogrāfs. Šobrīd Horens ar ģimeni atkal piepelnās Dahabā, uzņemot tuvus un tālus draugus no visas pasaules, organizē viņu atpūtu, izklaidi un uzturēšanos. Horena sieva laiku pavada pie jūras ar bērniem, bet brīvajā laikā no ģimenes rūpēm pilnveido savas jogas pasniedzējas prasmes. “Mūsu ģimenes kopdarbs ir foto sesijas, kur Ļusinei uzticēta svarīgā bildes un video pēcapstrāde, kas mūsdienās ir pat svarīgāka par fotografēšanu. Savā ikdienā ar iespaidiem fotogrāfiju un video formātā cenšamies dalīties arī sociālajos tīklos,” pastāsta Horens.

Runājot par ikdienu Dahabā, viņš atklāj, ka tā ir gana piesātināta: “Svarīgs ikdienas rituāls ir kopīga vakara joga, arī došanās uz vietējo tirgu pie beduīniem pēc lauku labumiem. Ļusine lieliski gatavo, tāpēc ārpus mājām ēdam tikai svētku reizēs.”

Horens arī pastāsta, ka gandrīz kļuvis par veģetārieti. “Gan mājās, gan restorānos gaļu un zivis pasniedz atsevišķi, tāpēc vegāniem šeit ir paradīze,” pauž viņš. Dahabā nosvinēta arī Horena un Ļusines dēla Horesa pirmā dzimšanas diena. Svinības notikušas kafejnīcā jūras krastā. “Esam iedzīvojušies. Lēnā garā atceramies arābu valodu, tā ir skaista un skanīga. Sajūtas šeit ir kolosālas, pravieši un guru uz katra soļa. 100 kilometru attālumā no mums atrodas Mozus kalns un Svētās Katrīnas klosteris, pasaules mēroga kristiešu svētvieta.”