“Harijs Poters”: atgriešanās pēc 20 gadiem

gallery icon
Slavenības
2021. gada 21. decembris, 14:42

“Harija Potera” zvaigznes pēc 20 gadiem atgriežas Cūkkārpā. Tapis grandiozs speciālizlaidums

Jauns.lv

Vai vari to iedomāties, ka ir pagājuši jau 20 gadi kopš uz ekrāniem iznāca pirmā “Harija Potera” filma? Daniels Redklifs, Emma Vatsone un Rūperts Grints atgriezušies maģiskajā burvju pasaulē kopā ar citām “Potera” zvaigznēm. Skatītājus sasniedzis speciālizlaiduma “Atgriešanās Cūkkārpā” (“Return To Hogwarts”) pirmais reklāmas video rullītis. Pirmizrāde jau pavisam drīz!

Aktieri, kas uz ekrāniem atveidoja Hariju Poteru, Hermioni Grendžeri un Ronu Vīzliju kavējas atmiņās par laiku, kad tapa slavenā franšīze. Saruna notiek Cūkkāpras lielajā zālē, kas filmēta studijas “Warner Bros” telpās. Atkalatgriešanās grandiozais un fanu tik ļoti gaidītais speciālizlaidums pie skatītājiem nonāks jaungada pirmajā dienā – 2022. gada 1. janvārī. Demonstrēšanas tiesības pieder straumēšanas platformai HBO Max.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Rūperts Grints, Emma Vatsone un Daniels Redklifs.

Emma, kurai bija tikai 11 gadu, kad iznāca pirmā filma, pat notrauc asaras, kad trijotne atceras filmu, kas viņus padarīja slavenus.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Emma Vatsone.

Jaunajā speciālizlaidumā satiksim arī Helēnu Bonemu Kārteri (Bellatrise Svešovska), Robiju Koltreinu (Hagrids), Ralfu Fainsu (Voldemorts), Geriju Oldmanu (Siriuss Bleks), Tomu Feltonu (Drako Malfojs) un Boniju Raitu (Džinnija Vīzlija).

foto: BACKGRID/ Vida Press
Daniels Redklifs.

Savās atmiņās dalīsies arī franšīzes veidotāji Kriss Kolumbuss, Deivids Heimans, Maiks Ņūels un citi.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Emma Vatsone.

Neraugoties uz zvaigžņu plejādi, kas piekrituši dalībai speciālizlaidumā, jaunajā projektā neredzēsim “Harija Potera” autori Džoanu K. Roulingu.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Pirms 20 gadiem.

Rakstniece nepiedalīsies speciālizlaidumā galvenokārt ažiotāžas dēļ, kas pēdējo gadu laikā viņu skārusi dēļ “Twitter” blogā paustajiem izteikumiem attiecībā par bioloģiskā dzimuma piesaukšanu, kas izpelnījušies plašu kritiku transpersonu vidū. Roulingai nepatīk pieaugošā mode cilvēkus neiedalīt dzimumos. Viņa bija komentējusi ierakstu, kur tā vietā lai lietotu vārdu “sieviete”, bija rakstīts “cilvēks, kam ir menstruācijas”. Rakstniece uzskata, ka viņas dzīvi formējis tas, ka viņa ir sieviete, un neuzskata, ka tā ir naida izpausme, ja viņa to pasaka. Rakstniece cienot katru transpersonu un respektē viņa vēlmi dzīvot, kā cilvēks vēlas un jūt par sev labāku un ērtāku.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Helēna Bonema Kārtere.

Danielam Redklifam smejoties Helēna Bonema Kārtere atceras “Potera” laikus, ieliekot lieko zobu uzliku, kādu lietoja filmēšanas laikā. Savukārt Ralfs Fainss atceras, ka viņu pieņemt lomu pamudinājuši māsas bērni.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Ralfs Fainss.

Sanākot kopā galveno lomu aktieriem, Emmma Vatsone saka: “Ir sajūta, ka laiks nemaz nav pagājis – un ir pagājis ļoti daudz laika.”

Harija Potera aktieriem bērnība beigusies

gallery icon

32 gadus vecais Daniels Redklifs atzīst, ka sajūta, ka “visnozīmīgākais dzīvē ir izdarīts” viņu biedējusi, kad visi noslēguši darbu pie franšīzes pēdējās filmas, bet satiekot visus atkalatgriešanās reizē sapratis, ka toreiz maldījies.

Harija Potera pēdējās filmas pirmizrāde

gallery icon

Emma piebilst: “Kad viss kļūst ļoti drūms un laiki patiešām ir grūti, “Harijā Poterā” ir kaut kas tāds, kas padara dzīvi bagātāku.”

Potera zvaigznes Emmas Vatsones jaunā fotosesija

gallery icon

33 gadus vecais Rūperts Grints piebilst: “Tās ir spēcīgas saites, kas mūs vienmēr vienos”, apskaujoties Grifidora klases koptelpās. “Mēs esam ģimene. Mēs vienmēr būsim daļa no otra dzīves.”

foto: BACKGRID/ Vida Press
Emma Vatsone un Rūperts Grints.