foto: REUTERS/SCANPIX
Vārti ir vaļā: tūkstoši steidz ieņemt leģendārā Glastonberijas festivāla telšu pilsētiņu
Tūkstoši steidz ieņemt leģendārā Glastonberijas festivāla telšu pilsētiņu
2019. gada 26. jūnijs, 23:05

Vārti ir vaļā: tūkstoši steidz ieņemt leģendārā Glastonberijas festivāla telšu pilsētiņu

Jauns.lv

Neskatoties uz to, ka pirmās mākslinieku uzstāšanās gaidāmas vien piektdien, 28.jūnijā, jau šodien savus vārtus mūzikas cienītājiem un atpūtniekiem vēris leģendārais Glastonberijas festivāls.

Atpūtnieki ar milzu somām ieņem Glastonberijas festivāla telšu pilsētiņu

Neskatoties uz to, ka pirmās mākslinieku uzstāšanās gaidāmas vien piektdien, 28.jūnijā, jau šodien savus vārtus mūzikas cienītājiem un atpūtniekiem vēris ...

gallery icon

Lai gan ierasti festivāls tiek pavadīts ļoti dubļainos laikapstākļos, šoreiz Angliju skāris karstuma vilnis, tādēļ arī apmeklētāji šoreiz iztikuši bez gumijas zābakiem. Tikai astoņos festivālos no notikušajiem 50 nav bijušas lietusgāzes.

Tūkstošiem cilvēku dažādos vecumos trešdienas rītā, bruņojušies ar sadzīvei nepieciešamākajām lietām, stumjot tās pat ķerrai līdzīgos ratos, pie festivāla ieejas vārtiem izveidojuši pamatīgu rindu.

Fotogrāfi piefiksējuši dažnedažādas stila pērles, laimīgas sejas un nevilotu prieku to laimīgo acīs, kuri paguvuši iegādāties biļetes uz visā pasaulē atpazīstamo festivālu.

foto: James Pearce / SWNS
Teltis Glastonberijas festivāla teritorijā pirms tā atvēršanas.

Festivāla norises vietā Somersetā laiks tuvākajās dienās solās būt sauss un saulains, sinoptiķi lēš, ka gaisa temperatūra šajā nedēļas nogalē varētu sasniegt pat +30 grādus pēc Celsija.

Starp gaidāmajiem māksliniekiem šī gada Glastonberijas festivālā ierindojušies "The Killers", "The Cure", Mailija Sairusa, Dženeta Džeksone, Kailija Minoga, "Years&Years" un citi. Festivāla noslēgums gaidāms svētdien, 30.jūnijā.