foto: no privātā arhīva
Mūziķim Atim Zviedrim iespaidīgs mājdzīvnieks
Meinkūns jeb Menas jenotveidīgais kaķis ir populāra kaķu šķirne, kas izceļas ar lielo augumu un izcilajām medību iemaņām. Tā ir viena no vecākajām Ziemeļamerikā selekcionētajām kaķu šķirnēm, kas attīstīta, izmantojot vietējos Menas kaķus.
Slavenības
2019. gada 31. marts, 08:33

Mūziķim Atim Zviedrim iespaidīgs mājdzīvnieks

Žurnāls "Kas Jauns"

Radio "Capital FM" balss un grupas "Flame & The Rolltones" mūziķis, TV šova "Izklausies redzēts" dalībnieks Atis Zviedris un viņa mīļotā sieviete Anete Korinte kļuvuši par saimniekiem jaunam ģimenes mīlulim – meinkūnu šķirnes kaķim Fabricio Leo, kas tiek mīļi dēvēts par Fabi.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Atis un Anete.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", Ata un Anetes mājās vairākus gadus dzīvo orientālais jeb Austrumu kaķis Koko. Atis atklāj – jau kādu laiku sapratuši, ka Koko jūtas vientuļa un viņai būtu vēlams kāds sabiedrotais.

Nu pāris izvēlējies liela auguma meinkūnu šķirnes kaķi: „Apsverot vairākus variantus, nonācām pie slēdziena, ka tas varētu būt meinkūns. Tagad kaķēns jau ir paaudzies, sasniedzis septiņu mēnešu vecumu. Neesam vīlušies, jo Fabis ir foršs, sabiedrisks, draudzīgs, ļoti slinks un jautrs dzīvnieks – patīkama rakstura kaķis.”

foto: no privātā arhīva
Meinkūnu šķirnes kaķiem izskats ir itin neparasts – izteikti pušķīši ausu galos kā lūsim, gara, pūkaina aste un lielas ķepas, kā arī ārkārtīgi dziļš un gudrs skatiens.

Mūziķis stāsta, ka, pateicoties vēl vienam mājas iemītniekam, krietni pamainījusies viņu ikdiena. „Vakari mūsu mājās ir jautri, jo, vērojot kaķu izdarības, var pārsmieties, bet naktīs viņi neļauj gulēt, jo tagad gultā pie mums grib tikt jau divi kaķi,” saka Artis.

foto: no privātā arhīva
Mūziķa mājās tagad saimnieko Koko un Fabis.

Viņš priecājas, ka Fabis ir liels zivju cienītājs: „Mums beidzot ir kaķis, kurš ēd zivis. Man kā lielam makšķerniekam tas ir ļoti glaimojoši, jo mūsu kaķenei Koko zivis ne īpaši garšo. Bet nu mums ir dzīvnieks, kurš mani pēc copes sagaida mājās un, glauzdamies gar kājām, gaida savu tiesu. Tagad man zivtiņas ir jāved ne tikai Anetei, kam tās ļoti garšo, bet arī kaķēnam. Pavisam cita motivācija makšķerēt!” smaidot stāsta mūziķis.