foto: Vida Press
Helēna Bonema Kārtere pirms princeses Margarētas atveidošanas seriālā konsultējusies ar... viņas garu
Helēna Bonema Kārtere (pa labi) kā princese Margarēta un Olīvija Kolmena kā Anglijas karaliene Elizabete II seriāla „The Crown” trešajā sezonā, kura pie skatītājiem nonāks nākamgad.
Slavenības
2018. gada 21. septembris, 10:24

Helēna Bonema Kārtere pirms princeses Margarētas atveidošanas seriālā konsultējusies ar... viņas garu

Jauns.lv

Aktrise Helēna Bonema Kārtere seriālā „The Crown” nākamajā sezonā atveidos princesi Margarētu, karalienes Elizabetes II māsu. Gatavojoties lomai, aktrise devusies pie medija, lai viņš izsauktu princeses garu un palīdzētu ar viņu sazināties.

52 gadus vecā britu aktrise Helēna Bonema Kārtere meklējusi gaišreģa palīdzību, lai varētu sazināties ar karalienes Elizabetes jaunāko māsu princesi Margarētu, kura nomira 2002. gadā, būdama 71 gadu veca. Aktrise gribējusi sakontaktēties ar princeses garu, lai saņemtu tādu kā svētību un apliecinājumu tam, ka viņa, gatavojoties lomai, izpētījusi visu, „cik dziļi tas vien iespējams”.

foto: Vida Press
Princese Margarēta 1987. gadā.

„Helēnai vienmēr patīk sev doto lomu izpētīt tik dziļi, cik vien tas iespējams,” britu lielākajam bulvārpreses izdevumam „The Sun” norādījis kāds no aktrises draugiem. „Ja tam nepieciešams kāds ar pārdabiskām spējām apveltīts cilvēks, lai varētu sarunāties ar personu, kura tagad jau atrodas otrā pusē, Helēnai nav problēmu izdarīt arī to.”

Bonema Kārtere, kura būs redzama „Netflix” uzņemtās drāmas trešajā sezonā, atklājusi, ka no princeses Margarētas saņēmusi „pozitīvu novērtējumu”.

„Helēna ir ļoti apgarota un brīvi domājoša. Viņa bija ļoti priecīga saņemt tik atzinīgu novērtējumu no mirušās karaļnama pārstāves,” pastāstījis paziņa.

foto: Vida Press
Karaliene Elizabete II ar māsu princesi Margarētu 1993. gadā.

Bonema Kārtere pārņēmusi princeses Margarētas lomu no aktrises Vanesas Kirbijas, kura atveidoja princesi jaunībā seriāla pirmajās divās sezonās.

Bonema Kārtere, Olīvija Kolmena (kura pārņēmusi karalienes Elizabetes II lomu no Klēras Fojas) un Tobiass Menzijs (kurš stājies Meta Smita vietā un atveido princi Filipu brieduma gados) – visi izjūtot spiedienu, lai nepieviltu savu skatītāju un seriāla trešā sezona būtu tikpat veiksmīga kā abas iepriekšējās.

„Man šķiet, ka mēs visi... mēs dzīvojam lielās bailēs,” atzinusi Helēna Bonema Kārtere.

Helēna Bonema Kārtere atzīst, ka viņiem ir ne tikai liela atbildība šo izcilo un slaveno personību priekšā, bet arī to aktieru priekšā, kuri tik lieliski atveidoja šos cilvēkus jaunības gados.

foto: Vida Press
Karaliene Elizabete II ar māsu princesi Margarētu un mammu Karalieni Māti viņas 100. dzimšanas dienas svinībās 2000. gadā.

„Neviens no mums neizskatās līdzīgs mūsu ‘iepriekšējai paaudzei’,” secina aktrise. „Arī mēs neizskatāmies kā īstās personības, ko atveidojam. Es neizskatos kā Margarēta. Nedomāju, ka Olīvija īpaši izskatās pēc karalienes, taču ir interesanti.”

Seriāla „The Crown” pirmā sezona ierindojās kritiķu visaugstāk novērtēto TV drāmu sarakstā 2016. gadā. Seriāls saņēma divas „Zelta globusa” balvas, divas Ekrāna aktieru ģildes balvas un četras Britu kinoakadēmijas balvas.

Seriāla pirmās divas sezonas kopumā šo divu gadu laikā izpelnījušās 26 „Emmy” nomināciju skaitu.

Šī nav pirmā reize, kad Helēna Bonema Kārtere atveido kādu no bitu karaliskās ģimenes. Filmā „Karaļa runa” („The King’s Speech”) viņa atveidoja princeses Margarētas un karalienes Elizabetes II māti (nākamo Karalieni Māti) jaunībā.

foto: Vida Press