foto: Shutterstock
Nosaukti visbiežāk lietotie PIN kodi; visnedrošāko ciparu kombināciju izmanto 11% (!) cilvēku
Auto un tehnoloģijas
2024. gada 22. maijs, 05:44

Nosaukti visbiežāk lietotie PIN kodi; visnedrošāko ciparu kombināciju izmanto 11% (!) cilvēku

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Pamatojoties uz 3,4 miljonu PIN kodu izpēti, uzskaitītas visbiežāk izmantotās ciparu kombinācijas, un tās ir tieši tās skaitļu kombinācijas, kuras kāds varētu izmēģināt, lai uzlauztu jūsu mobilo telefonu vai ievadītu tos bankomātā. Piemēram, PIN kodu "1234" lieto 11% cilvēku.

Daudzi cilvēki izmanto vienkāršas paroles vai vienas un tās pašas paroles neskaitāmiem kontiem internetā, jo pretējā gadījumā nevarētu visas atcerēties. Taču vienkāršs PIN padara jūs par vieglu mērķi.

Desmit visbiežāk lietotie PIN kodi

Ja izmantojat kādu no šiem PIN kodiem, pastāv iespēja, ka piekļūstot jūsu ierīcei vai kontam, ļaundariem būs vieglāk atbloķēt jūsu ierīci un, piemēram, noņemt naudu no jūsu konta.

Ziņojumā analizēti visbiežāk izmantotie PIN kodi, kā arī tie, kas tiek izmantoti visretāk.

Neticami, bet ļoti bieži tiek izmantots četrciparu PIN kods – "1234". Lai gan visiem ir skaidrs, ka tas ir vienkāršs kods un viens no pirmajiem, ko kāds mēģinās uzminēt, ja savā rīcībā iegūs svešu ierīci vai karti. Izrādās, šo PIN kodu lieto gandrīz 11 procenti cilvēku.

Nākamie daži visbiežāk lietotie PIN ir vienkārši skaitļi, kurus viegli uzminēt: seši procenti cilvēku izmanto PIN kodu "1111"; viņiem seko "0000" un "1212", ko izmanto gandrīz divi procenti cilvēku. Pēc tam citi visbiežāk izmantotie PIN kodi, kas arī ir vieni no nedrošākajiem: "7777", "1004", "2000", "4444", "2222" un "6969", tāpēc, ja kā paroli, bankas kartes vai cita servisa PIN kodu izmantojat norādītos PIN kodus, noteikti mainiet tos pēc iespējas ātrāk.

Cilvēki turpina izmantot PIN kodus, kas bieži tiek lietoti vai saistīti ar viņiem pašiem, piemēram, dzimšanas datumus, raksta "New York Post".

Lai gan slepenā numura ievadīšanas mēģinājumu skaits ir ierobežots, hakeriem joprojām ir augsta iespēja uzlauzt telefonus vai atklāt bankas kartes PIN kodu, ja tiek izmantots kāds no minētajiem PIN. Turklāt pieredzējuši hakeri, kas pievērsīs lielāku uzmanību lietotāju izpētei, internetā var iegūt citu svarīgu informāciju par lietotājiem - piemēram, dzimšanas datumu vai bērnu dzimšanas datumu un citus datus, kurus pēc tam varēs izmantot, lai uzminētu kodu vai PIN kodu piekļuvei kontiem, profiliem vai bankas kartēm.

Attiecībā uz vismazāk izmantotajiem PIN ir dažādas un savstarpēji nesaistītas skaitļu virknes, piemēram, "8557", "8438" un "9539".

Tēmas