foto: Publicitātes foto
Kāpēc Bitcoin cena ir atkarīga no ETF un citiem faktoriem
Bizness un ekonomika
2024. gada 26. aprīlis, 16:05

Kāpēc Bitcoin cena ir atkarīga no ETF un citiem faktoriem

Reklāmas projekts

BTC cena jau ilgu laiku ir saglabājusies 64 000 dolāru robežās. Taču $BTCMTX uzsāk savu pēdējo iepriekšpārdošanas posmu, pirms iekļaušanas biržās.

Kāpēc Bitcoin cenas ceļš līdz 70 000 ASV dolāriem ir atkarīgs no ETF un citiem faktoriem

Bitcoin (BTC) pēdējo dienu laikā ir piedzīvojis kritumu, un cena jau ilgu laiku ir saglabājusies aptuveni 64 000 ASV dolāru līmenī.

Saskaņā ar Santiment datiem nākotnē BTC varētu piedzīvot pozitīvu virzību. Bitcoin ETF ikdienas tirdzniecības apjoms nesen sasniedza augstāko punktu četru nedēļu laikā, sasniedzot 3,62 miljardus ASV dolāru.

Šis aktivitātes pieaugums ietver vadošos Bitcoin ETF, piemēram, GBTC, IBIT, FBTC, ARKB, BTCO un HODL.

Tas notiek piecu nedēļu laikā, kad plašākā kriptovalūtu tirgū valda neparedzama sānu kustība.

Ņemot vērā šo stagnāciju, veselīgo Bitcoin ETF tirdzniecības aktivitāti var uzskatīt par bullish zīmi.

Tas rosina, ka investori joprojām ir parliecināti par Bitcoin ilgtermiņa potenciālu un izmanto ETF kā veidu, kā iegūt kriptovalūtu.

Lielais Bitcoin ETF tirdzniecības apjoms izceļ to pieaugušo popularitāti kā vieglāku ieejas punktu investoriem, kuri nav pazīstami ar kriptovalūtām. 

Tas varētu liecināt par plašāku Bitcoin ieviešanu, jo ETF novērš šķēršļus digitālā aktīva pirkšanai un turēšanai. 

Turklāt šo bullish noskaņojumu atspoguļo ķēdes dati, kas atklāj milzīgu “vaļu” skaitu, kas pēdējo divu mēnešu laikā ir iepirkuši Bitcoin.

Tas liecināja, ka kriptovalūtu tirgū ienāk ne tikai jauni investori, bet arī pieredzējuši spēlētāji palielināja savu ekspozīciju, iespējams, paredzot cenu pieaugumu nākotnē.

Kā investori turas?

Rakstīšanas laikā BTC tirgojās par 64 276 ASV dolāriem, un tā cena pēdējo 24 stundu laikā bija samazinājusies par 3,44%. Arī MVRV koeficients šajā periodā bija samazinājies, norādot, ka lielākā daļa adrešu nebija rentablas.

Turklāt ilgtermiņa/īstermiņa starpība bija pieaugusi, neskatoties uz cenu kritumu.

Ilgtermiņa/īstermiņa starpības samazināšanās liecināja, ka pēdējo dienu laikā ilgtermiņa turētāju skaits ir pārsniedzis īstermiņa turētāju skaitu.

foto: Publicitātes foto

Šie īpašnieki, visticamāk, nepārdos savus žetonus un var palīdzēt BTC saglabāt pašreizējo cenu līmeni.

Vispārējai interesei par Bitcoin ekosistēmu arī būtu liela nozīme kriptovalūtas izaugsmē.

Jāatzīmē, ka pēdējo dienu laikā ikdienas aktīvo adrešu skaits tīklā šajā periodā ir ievērojami samazinājies.

Kamēr Bitcoin cena ir apstājusies pie 64 000 ASV dolāru atzīmes, investoriem ir vēl pēdējā iespēja iegādāties Bitcoin Minetrix žetonus iepriekšpārdošanā, pirms tie tiek iekļauti lielākajās biržās un cena uzkāpj.

Bitcoin Minetrix iepriekšpārdošanas pēdējā posmā pirms iekļaušanas biržas sarakstā

Bitcoin Minetrix ir pēdējā posmā savā iepriekšpārdošanā, dodot vēl pēdējo iespēju investoriem iegādāties $BTCMTX žetonus par zemāku cenu.

30. aprīlī iepriekšpārdošanas investori varēs pieprasīt savus iegādātos žetonus pirms $BTCMTX debijas lielākajās biržās.

Ažiotāža ap šiem sarakstiem ir bijusi liela. Tādējādi kalnrači un investori dodas uz iepriekšpārdošanu, kur $BTCMTX žetonu cena ir 0,0148 ASV dolāri. 

foto: Publicitātes foto

Līdz šim piesaistot vairāk nekā 13 miljonus ASV dolāru, ir skaidrs, ka iepriekšpārdošana ir satricinājusi investīciju kopienu. Un tā kā minimālais apjoms ir nedaudz vairāk par 15 miljoniem ASV dolāru, pieaug pārliecība, ka atlikušie $BTCMTX žetoni drīzumā varētu tiks izpārdoti.

Bitcoin Minetrix ir piesaistījis investoru interesi, jo tā mērķis ir panākt, lai uz mākoņiem balstītā Bitcoin ieguve būtu pieejama visiem, izmantojot stake-to-mine modeli. Lūk, kā tas darbojas: investori “iesaldē” savus $BTCMTX žetonus, lai laika gaitā nopelnītu netirgojamus ieguves kredītus.

Šos kredītus var sadedzināt, lai saņemtu likumīgu BTC ieguves jaudu no Bitcoin Minetrix platformas, un atlīdzības nonāk tieši lietotāju makos. Jo vairāk $BTCMTX žetoni tiks “iesaldēti”, jo vairāk ieguves kredītus tie nopelnīs.

Turklāt Bitcoin Minetrix ir sekundārais “iesaldēšanas” protokols, kas nodrošina aptuveno gada inesīgumu 53% apmērā. 

Kopumā ar milzīgo 4 miljardu žetonu piedāvājumu un agresīvo mārketingu Bitcoin Minetrix komanda pozicionē projektu kā nākamo lielo spēlētāju decentralizētajā ieguvē.