foto: Google Maps
"LPB Bank" mainīts nosaukums
Bizness un ekonomika
2024. gada 19. aprīlis, 09:19

"LPB Bank" mainīts nosaukums

Biznesa nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Signet Bank" piederošajai "LPB Bank" mainīts nosaukums uz "Magnetiq Bank", liecina "Firmas.lv" informācija.

Bankas pārstāvji informēja, ka zīmola maiņa ir daļa no "Signet Bank" grupas un "Magnetiq Bank" plašākas biznesa attīstības stratēģijas. Tās mērķis ir veicināt efektīvāku finanšu inovāciju ieviešanu, digitālo produktu pieejamības uzlabošanu banku sektorā un stiprināt pozīcijas "FinTech" nozarē.

"Magnetiq Bank" valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Antons Kononovs skaidro, ka banka jau daudzus gadus aktīvi darbojas "FinTech" un e-komercijas sektoros. Izstrādātie pakalpojumi šīm nozarēm, piemēram, "Banking-as-a-Service" (Baas) un maksājumu risinājumi e-komercijai ir kļuvuši par bankas pakalpojumu portfeļa kodolu. 

Kononovs norāda, ka zīmola maiņa atspoguļo bankas ilgtermiņa apņemšanos turpināt attīstīt šo pakalpojumu segmentu, nodrošinot klientiem finanšu risinājumus. 

Banka pārstāvji norāda, ka "Magnetiq Bank" radīta, lai apmierinātu augošo pieprasījumu pēc finanšu produktiem un pakalpojumiem, kas īpaši izstrādāti "FinTech", e-komercijas uzņēmumiem un finanšu inovāciju veicināšanai. Latvijas banku sektorā šādu produktu joprojām pietrūkst, un "Signet Bank" grupa ir apņēmusies šo situāciju mainīt. 

"Magnetiq Bank" padomes priekšsēdētājs un "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons informē, ka tuvākajos gados "Signet Bank" grupa plāno ievērojami paplašināt "Magnetiq Bank" piedāvāto produktu klāstu, koncentrējoties uz inovatīviem digitālajiem risinājumiem.

"Magnetiq Bank" un "Signet Bank" turpina darboties kā atsevišķas kredītiestādes. Pāreja uz jaunu juridisko nosaukumu neietekmē klientus un partnerus, esošos līgumus nav nepieciešams mainīt un pārslēgt. Visas ar iepriekšējo nosaukumu izsniegtās maksājumu kartes un noslēgtie bankas līgumi saglabā savu spēku līdz to derīguma termiņa beigām. Arī komunikācijas kanāli ar banku un operacionālas procedūras paliek nemainīgas.

"Magnetiq Bank" zīmola nosaukumu izstrādāja Ukrainas mārketinga aģentūra "Leletko&Pronyk". Savukārt zīmola logotipu, vizuālo identitāti un mājaslapu izstrādāja Ukrainas aģentūra "GoodFace", kas strādā ar klientiem no "FinTech" nozares.

"LPB Bank" 2023.gadā guvusi 423 000 eiro peļņu, kas ir 3,1 reizi mazāka nekā 2022.gadā, liecina bankas publiskotā informācija.

"LPB Bank" izsniegtie kredīti 2023.gada beigās bija 36,73 miljoni eiro, kas ir par 10 miljoniem eiro jeb 21,4% mazāk nekā 2022.gada beigās.

Savukārt "LPB Bank" piesaistīto noguldījumu apjoms 2023.gada beigās bija 127,571 miljons eiro, kas ir par 9,056 miljoniem eiro jeb 7,7% vairāk nekā 2022.gada beigās.

Bankas aktīvi 2023.gada beigās bija 164,095 miljoni eiro, kas ir par 899 000 eiro jeb 0,5% mazāk nekā 2022.gada beigās.

Pagājušā gada izskaņā "Signet Bank" iegādājās 100% no "LPB Bank" balsstiesīgajām akcijām, kļūstot par tās mātessabiedrību. Līdz ar iegādes darījumu "LPB Bank" izmainīja arī savu biznesa stratēģiju, kas fokusēta uz "FinTech" uzņēmumu apkalpošanu un digitālo risinājumu nodrošināšanu saviem klientiem. Šī virziena maiņa atspoguļo strauji augošo "FinTech" nozares popularitāti un pieprasījumu pēc digitāliem risinājumiem finanšu sektorā.

Bankas biznesa attīstības stratēģiskais mērķis tuvākajos gados ir vērsts uz "FinTech", jaunuzņēmumu un e-komercijas pakalpojumu sniedzēju apkalpošanu, kā arī stiprināt savas pozīcijas "FinTech" nozarē. Lai sasniegtu šo mērķi, "LPB Bank" 2023.gadā veica nozīmīgas investīcijas tehnoloģiskajā attīstībā, tādējādi palielinot pakalpojumu pieejamību tiešsaistē, automatizējot daudzus ikdienas procesus un paaugstinot efektivitāti.

"LPB Bank" valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Antons Kononovs skaidro, ka, mainoties "LPB Bank" biznesa fokusam, īpaša uzmanība tiek pievērsta maksājumu karšu pieņemšanai internetā. Ar "Mastercard Acquiring" un "Visa Acquiring" licencēm "LPB Bank" plāno nodrošināt pakalpojumus tiešsaistes tirgotājiem visā Eiropā, izmantojot savu apstrādes centru.

Patlaban "LPB Bank" strādā pie dažādiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, lai paplašinātu "Banking-as-a-Service" ("Baas") pakalpojumu klāstu, maksājumu pieņemšanas un pārskaitījumu metodes, attīstītu "Open Banking" risinājumus un izveidotu jaunus sadarbības modeļus.

Tāpat "LPB Bank" turpina nodrošināt finansēšanas pakalpojumus saviem mērķa klientiem, koncentrējoties uz apgrozāmo līdzekļu piešķiršanu un uzņēmējdarbības attīstības atbalstīšanu.

Jau ziņots, ka 2023.gada decembrī "Signet Bank" pabeidza 100% "LPB Bank" balsstiesīgo akciju iegādes darījumu. "Signet Bank" un "LPB Bank" turpina darboties kā atsevišķas kredītiestādes.

"Signet Bank" akcionāri ir deviņi Latvijas un starptautiskie privātie investori, tostarp "Signet Acquisition III" (24,5%), kuras vienīgais akcionārs ir ASV investors Aleksandrs Solovejs, AS "RIT Group" (19,51%), kura pieder Rapoportu ģimenei, un SIA "Reglink" (15,93% ), kuras dibinātāja ir Irīna Pīgozne.