foto: Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nācis klajā ar Latvijas 20. gadskārtai NATO veltītu pastmarku
NATO veltīta pastmarka.
Bizness un ekonomika
2024. gada 27. marts, 10:00

Latvijas Pasts nācis klajā ar Latvijas 20. gadskārtai NATO veltītu pastmarku

Jauns.lv

Pastmarkas un aploksnes dizainā izcelta partnerība ar Ziemeļatlantijas līguma organizāciju (NATO). Abu izdevumu zīmogošana 28. martā paredzēta Latvijas Kara muzejā.

Pastmarkas vizuālajā noformējumā dominē simbolisks logo, kas atspoguļo Latvijas 20. gadskārtu NATO. Pasta vērtszīmes sasniegs 25 000 vienību tirāžu. Savukārt aplokšņu eksemplāru skaits būs 500 un to kompozīciju papildina 32 NATO dalībvalstu karogi.

foto: Latvijas Pasts
NATO veltīta aploksne.

“Mēs redzam un jūtam sabiedroto klātbūtni un sniegto drošību ik dienas – gan sargājot mūsu gaisa telpu, gan sniedzot atbalstu mūsu sauszemes un jūras spēkiem. Sevišķi šajos izaicinošajos laikos mēs apzināmies, ka tā ir liela privilēģija – būt daļai no pasaulē spēcīgākās militārās alianses. Mums ir iespēja sevi militāri stiprināt un attīstīt spējas kopā ar mūsu NATO partneriem. Lai šī īpašā NATO divdesmitgades pastmarka nes pasaulē vēsti un atgādinājumu par NATO saukli, ka kopā esam stiprāki!” atzīmē aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Svinīgā ceremonijā piedalīsies Latvijas Republikas iestāšanās NATO sarunu delegācijas vadītāja un eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, aizsardzības ministrs Andris Sprūds, VAS Latvijas Pasts valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare.