Tūrisms
2024. gada 7. marts, 20:54

Rīgas lidostā izmanto jaunus rokas bagāžas pārbaudes skenerus. Vai ar tiem ir vieglāk iziet drošības pārbaudi?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgas lidostā sākusies jauna ēra - tur tiek izmantoti jaunie rokas bagāžas pārbaudes skeneri. “360TV ZIŅneši” dodas uzzināt, vai tie pieejami visiem pasažieriem, jo dzirdēts, ka ar tiem ir vieglāk iziet drošības pārbaudi.

Drošības kontroles filmēšana lidostā ir stingri ierobežota, taču brīnumainā kārtā ziņneši līdz jaunajām iekārtām tiek – tās vizuāli izskatās kā datortomogrāfs slimnīcā.

Galvenā priekšrocība ir tā, ka rokas bagāžas saturs nav jākrāmē ārā, turklāt ir iespējams pārvest šķidrumu lielā tilpumā, kas, savukārt, ierastajā drošības pārbaudē tiek atņemts un izmests ārā.


Ja vēlaties jau tagad izmantot šo pakalpojumu, ir jāsamaksā 10 eiro  par ātro drošības pārbaudi jeb fast track. Taču grozi kā gribi - pasažieru skaits, kas var izmantot jaunos skenerus, ir visai ierobežots.

Tamdēļ Rīgas lidostas retorika ir – vairumam pasažieru rokas bagāžas pārbaudēs nekas nemainās. Visiem uzreiz ekstras par brīvu nevar nodrošināt. Kam šis pakalpojums īsti ir pieejams un kad ir plānots to piedāvāt visiem lidostas apmeklētājiem? Uzzini vairāk video!