Drifta festivāls Daugavpilī. 07.2023

No 7. līdz 9. jūlijam jau desmito reizi Daugavpilī notika drifta festivāls. Jubilejas pasākumā bija pārsteigumi - uz starta būs ...

gallery icon
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 11. jūlijs, 13:33

FOTO: ātruma un degušas gumijas fani pulcējas un Drifta festivālu Daugavpilī

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 7. līdz 9. jūlijam, Daugavpilī jau desmito reizi kartodromā “Blāzma” notiks “Daugavpils Drifta festivāls”. Trīs dienu garumā autosporta cienītāji varēja sekot līdzi treniņu gaitai un just līdzi saviem favorītiem sacīkšu braucienos.

Jubilejas pasākumā gaidāmi pārsteigumi - šogad uz starta bija redzami arī PRO klases spēkrati, bet 7. jūlija vakarā Daugavpils pilsētas centrā notika Drifta automašīnu pārbrauciens.

Uz trīs dienām Daugavpils kļuva par drifta epicentru Latvijā. 7. jūlijā tika aizvadīti brīvie treniņi kartodromā, kā arī parādes brauciens un atklāšanas parāde Vienības laukumā. 8. jūlijā notika oficiālie treniņi un kvalifikācijas braucieni, bet sacensību galvenajā dienā, 9. jūlijā, notika tandēmu cīņas.

Uz starta Daugavpilī izgāja 105 sportisti 3 ieskaites klasēs. Uz starta skatītāji varēja redzēt arī dažus interesantus auto modeļus, kas nav pierasti driftā! Starp BMW, bez kuriem driftu nevar iedomāties, redzēsiet arī Camaro, Pontiac, Subaru, Mercedes, Lexus, Ford Sierra un arī, protams, Nissanus. 

Street klasē uz starta izgāja 74 dalībnieki. Šim posmam pavienosies arī ļoti daudzi Latgales reģiona braucēji, tāpēc vietējiem līdzjutējiem biaj iespēja atbalstīt arī savējos favorītus. Semi Pro klasē uz starta izgāja 23 sportisti un PRO klasē uz starta izgāja 14 sportistu.