foto: LETA
Piedāvā iegādāties zeķu fabrikas "Aurora Baltika" ražošanas iekārtas un mēbeles
Bizness un ekonomika
2023. gada 29. maijs, 18:44

Piedāvā iegādāties zeķu fabrikas "Aurora Baltika" ražošanas iekārtas un mēbeles

Jauns.lv / LETA

Piedāvā iegādāties maksātnespējīgās zeķu fabrikas SIA "Aurora Baltika" trikotāžas zeķu ražošanas iekārtas un aprīkojumu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kompānijas maksātnespējas procesa administrators Jānis Kumsārs aicina iesniegt rakstveida piedāvājumus "Aurora Baltika" piederošās kustamās mantas - trikotāžas zeķu ražošanas iekārtu un aprīkojuma - iegādei. Kopumā tiek piedāvātas 238 vienības, tostarp adīšanas mašīnas, šujmašīnas un apaļadīšanas automāti.

Sertificēta vērtētāja noteiktā ražošanas iekārtu tirgus vērtība ir 630 951 eiro, bet piespiedu pārdošanas vērtība - 353 684 eiro. Piedāvājumam jāsatur pirkuma maksa, kas nav zemāka kā iekārtu piespiedu pārdošanas vērtība, papildus piemērojot pievienotās vērtības nodokli.

Pirkuma līgums tiks noslēgts ar personu, kura piedāvās lielāko pirkuma maksu par lielāko pamatlīdzekļu skaitu, ja darījuma slēgšanai tiks saņemta kreditoru piekrišana Maksātnespējas likumā noteiktajā kārtībā.

Tāpat administrators kā mantu kopumu piedāvā iegādāties nekustamo īpašumu kopumu, kas sastāv no diviem nekustamajiem īpašumiem Višķu ielā 21L, Daugavpilī, un ar tiem funkcionāli saistīto kustamo mantu, kam piespiedu pārdošanas vērtība noteikta 106 400 eiro apmērā, kā arī šajā nekustamajā īpašumā esošās biroja mēbeles un aprīkojums, 58 pozīcijas, kurām piespiedu pārdošanas vērtība noteikta 1786 eiro apmērā.

Pirkuma līgums var tikt noslēgts ar personu, kura piedāvās augstāko pirkuma maksu par mantas kopumu, ja tas tiks saskaņots ar kreditoru kopumu Maksātnespējas likumā noteiktajā kārtībā.

Piedāvājumus var iesniegt līdz 27. jūnijam.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas tiesa pasludināja kompāniju "Aurora Baltika" par maksātnespējīgu 2023. gada 7. februārī.

Tāpat vēstīts, ka 2021.gadā "Aurora Baltika" apgrozījums bija 838 622 eiro, kas ir par 5,7% vairāk nekā 2020. gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga par 37,6% un sasniedza 71 157 eiro.

Uzņēmuma pamatražotne atrodas Daugavpilī.

"Aurora Baltika" reģistrēta 1999. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 376 988 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Lielbritānijas "New Ost Investments Limited" (76,11%) un SIA "Teks.lv" (23,89%). Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Germans Savickis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās