Auto un tehnoloģijas
2023. gada 28. februāris, 11:54

Auto ziņas: "Volkswagen ID Buzz" - pirmais elektriskais minivens VW vēsturē

Jauns.lv

Liekot lietā jauno "ID Buzz", "Volkswagen" komercauto nodaļa nolēmusi ieņemt pirmo vietu EV komercauto segmentā Baltijā. Tāpēc nekavējāmies skaidrot, vai "ID Buzz" potenciāls ļaus šo plānu īstenot. "ID Buzz" ir pietiekami unikāls kaut vai tāpēc, ka ir pirmais elektriskais minivens "Volkswagen" vēsturē.

Tā dizaina saknes sniedzas vismaz 70 gadus senā pagātnē, jo "ID Buzz" apveidus iedvesmojis pats pirmais Volkswagen buss, pazīstams arī kā "Type 2". Par spīti odiozajam priekšpuses dizainam, "ID Buzz" apveidi ir visai praktiski. Tam ir slīddurvis abās pusēs, bet otrās rindas sēdekļi maz atšķiras no līdzvērtīgi noformēta "VW Multivan". Ar laiku "ID Buzz" esot gaidāma arī pagarināta septiņvietīga modifikācija. Aiz pakaļējā vāka atrodas milzīgs bagāžnieks ar vismaz kubikmetra ietilpību.

Šajā ziņā "ID Buzz" veiksmīgi aizstāj no ražošanas jau izņemto "Volkswagen Caravelle", turklāt elektriskajam busam ir ļoti līdzīga riteņu bāze - gandrīz 3 metri. "ID Buzz" salons un vadība apvieno jaunā "Multivan" un ID elektromobiļu arhitektūru. Nav teikts, ka "ID Buzz" salonam obligāti jābūt baltam, taču gaišs tas šķiet plašs un pirmklasīgs kā ekskluzīva džipā.

"ID Buzz" ir ļoti īsas virsbūves pārkares, tāpēc tas lieliski manevrē šaurās ielās un var apgriezties tur, kur līdzīga izmēra automašīnas nespētu. "ID Buzz" ražo vai visās varavīksnes krāsās, tiesa gan, divtoņu krāsojums, tāpat kā citas eksotiskas ekstras var pagarināt piegādes termiņu. Turpretim par motoru un bateriju garu pārdomu nav - "ID Buzz" ir tikai viens variants ar 204 zirgspēkiem un 77 kWh neto bateriju. Reālā sniedzamība ziemā ir ap 300 km.