foto: IMAGO/SNA/Scanpix
Baltkrievijas specdienesti paziņo par it kā novērstu Lietuvas kaujas dronu uzbrukumu Minskai
Baltkrievijas specdienesta šefs Ivans Tertels nācis klajā ar skaļu apgalvojumu, kuram nav pierādījumu.
Pasaulē
2024. gada 26. aprīlis, 10:41

Baltkrievijas specdienesti paziņo par it kā novērstu Lietuvas kaujas dronu uzbrukumu Minskai

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ar pagalam jocīgu paziņojumu klajā nākušas Baltkrievijas varasiestādes. Nesniedzot nekādus pierādījumus, apgalvots, ka diktatora Lukašanko kontrolētās valsts bruņotajiem spēkiem izdevies novērst "dronu uzbrukumu no Lietuvas".

Baltkrievijas drošības dienesta vadītājs ceturtdien sacīja, ka novērsts no Lietuvas palaistu dronu uzbrukums Baltkrievijas galvaspilsētai Minskai.

Par to vēstīja arī propagandu izplatošās Krievijas valsts ziņu aģentūras. Lieki piebilst, ka šādus murgus nav komentējusi pati NATO dalībvalsts Lietuva.

"Valsts drošības komiteja sadarbībā ar kolēģiem no citām tiesībsargājošajām institūcijām pēdējā laikā veikusi virkni drošības pasākumu, kas ļāva novērst kaujas dronu uzlidojumus no Lietuvas teritorijas uz objektiem Minskā un tās tuvumā," Kremļa propagandas resurss "RIA" citēja Baltkrievijas drošības priekšnieka Ivana Tertela teikto.

Lieki arī piebilst, ka Baltkrievijas puse nav sniegusi nekādus pierādījumus, kas piešķirtu jebkādu ticamību viņu apgalvojumiem. Baltkrievija, kā zināms, ir Krievijas sabiedrotā un atļāva Maskavai izmantot savu teritoriju, lai 2022. gada februārī tā sāktu iebrukumu Ukrainā.

Šobrīd arī turpinās Baltkrievijas robežsardzes un propagandas resursu kampaņa, kuras ietvaros tiek intensīvi melots par Latvijas un Lietuvas attieksmi pret migrantiem pierobežā.

Migrantu plūsmu, kā zināms, jau gadiem kontrolē un mākslīgi pastiprina Baltkrievijas dienesti.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Patiesība par meliem” saturu atbild Izdevniecība "Rīgas Viļņi".