foto: Ekrānuzņēmums
Montānā no cirka izbēdzis zilonis
No cirka izbēgusi ziloņa mātīte.
Pasaulē
2024. gada 17. aprīlis, 19:39

Montānā no cirka izbēdzis zilonis

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Trešdien Amerikas Savienoto Valstu Bjutas pilsētas iedzīvotāji kļuva par lieciniekiem neparastam skatam – no cirka izbēdzis zilonis klaiņoja pa pilsētas ielām, bet iepakaļ iebiedētajam dzīvniekam traucās satraukts dresētājs.

Vietējie mediji vēsta, ka zilonis aizbēga no “Jordānijas pasaules cirka”, kas otrdien Bjutā rīkoja viesizrādi. Cirka vadītājs Bils Melvis norāda, ka “ziloņu mātīte mazgāšanas laikā sabijās no garāmbraucošo automašīnu skaņām, satrakojās un izlauzās no cirka teritorijas”. Salīdzinoši neilgā laikā dresētājam izdevās dzīvnieku savaldīt un nogādāt atpakaļ nožogojumā, tomēr kadri ar “ziloni brīvsolī” jau bija aplidojuši ASV medijus.

“Iespējams, šī ir lielākā brīvība, kāda zilonim viņa dzīvē bijusi,” mikroblogošanas vietnē “X” vēsta kāds vietējais iedzīvotājs.

“Kaut kas tāds iespējams tikai pie mums!” norāda kāds cits.

Pēc incidenta ASV federālās iestādes saņēmušas vairākas sūdzības par cirka nespēju “aizsargāt ziloni un sabiedrību no potenciāli draudošām briesmām”. Tāpat dzīvnieku aizstāvji aicinājuši neiegādāties biļetes uz cirka izrādēm, kurās tiek izmantoti dzīvnieki.

Tēmas