foto: action press/ Vida Press
Par mirušu pasludināts vācu miljardieris "dzīvo kopā ar mīļāko Maskavā"
Karls Erivans Haubs 2016. gadā.
Pasaulē
2024. gada 18. aprīlis, 06:18

Par mirušu pasludināts vācu miljardieris "dzīvo kopā ar mīļāko Maskavā"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Gandrīz trīs gadus bijušais "Tengelmann" boss Karls Erivans Haubs oficiāli tiek uzskatīts par mirušu. Vācijas miljardieris bez pēdām pazuda Šveices Alpos. Taču apstākļi, kādos viņš pazuda, joprojām tiek uzskatīti par noslēpumainiem. Tagad žurnālistu komanda ziņojusi par bijušā izpilddirektora brāli, kurš it kā devis nepatiesas liecības saistībā ar Hauba nāvi.

Kā vēsta ziņu kanāls NTV, tas novedis pie jaunas izmeklēšanas par Haubu. "Ir spēcīgas norādes, ka viņš, iespējams, apzināti izraisījis savu pazušanu," NTV pavēstīja pētnieciskā žurnāliste Līva fon Betičere, raksta "Kronen Zeitung".

Runā, ka attēli un telefona zvani kādai it kā krievu sievietei pierāda, ka Haubs aizbēdzis uz Krieviju. Pēc ziņām, bildes uzņēmusi apsardzes kompānija, kuru pazudušā vīrieša brālis pasūtījis baumu izmeklēšanai. Izmeklēšanas gaitā tiek apgalvots, ka drošības dienests meklējis Hauba biometriskos datus Maskavas novērošanas sistēmā.

RTL žurnāliste fon Betičere ir pārliecināta, ka bagātnieks aizbēdzis savu darījumu ar "apšaubāmiem spēlētājiem Krievijas ekonomikā" dēļ.

Bet varētu būt arī tā, ka Haubs patiesībā ir miris, bet ne avārijas rezultātā. Fon Betičere un viņas komanda cer, ka izmeklēšana, ko tagad sāk Ķelnes prokuratūra, beidzot sniegs atbildes uz jautājumiem, kas viņus uztrauc jau gadiem ilgi.

Karls Erivans Haubs bija amerikāņu izcelsmes Vācijas un Krievijas miljardieris uzņēmējs. Viņš bija "Tengelmann" grupas rīkotājdirektors un daļējs īpašnieks. Viņš pazuda alpīnisma laikā 2018. gada 7. aprīlī, un Vācijas tiesa viņu likumīgi pasludināja par mirušu 2021. gada maijā.