foto: AFP/Scanpix
"Baiļu propaganda." Kāpēc Krievija cenšas iesaistīt Ukrainu teroraktā Maskavas apgabalā?
Policijas automašīnas pie "Crocus City Hall" 2024. gada 29. martā.
Pasaulē
2024. gada 4. aprīlis, 10:19

"Baiļu propaganda." Kāpēc Krievija cenšas iesaistīt Ukrainu teroraktā Maskavas apgabalā?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas režīms mēģina apsūdzēt Ukrainu par līdzdalību teroraktā Maskavas apgabalā. Kremļa propaganda teroraktu izmanto, lai iebiedētu ukraiņus, savā "Telegram" kontā vēsta Ukrainas Dezinformācijas apkarošanas centrs.

Krievijas propagandas resursi izplata vēstījumus, ka turpmāk "Krievijas armijas likumīgais mērķis" ir ne tikai "lēmumu pieņemšanas centri", bet arī visas Ukrainas institūcijas, transporta un sakaru infrastruktūra, Ukrainas mediji utt.

Propagandas publiskajās lapās tiek izplatīti "rekomendācijas" ukraiņiem ar aicinājumiem nestrādāt visos norādītajos uzņēmumos, lai it kā "neriskētu ar savu dzīvību".

Teroristu sagrautā un nodedzinātā zvaigžņotā Maskavas “Crocus City Hall”

22. marta vakarā teroristu uzbrukumā sagrautā un nodegusī pirms 15 gadiem uzceltā Maskavas koncertzāle “Crocus City Hall” tika uzskatīta par ...

gallery icon

Dezinformācijas apkarošanas centrs norāda, ka krievi teroraktu tirdzniecības centrā "Crocus City Hall" izmanto tā dēvētajai "baiļu propagandai", lai izplatītu paniku ukraiņu vidū.

"Ienaidnieks paļaujas uz nobiedētajiem pilsoņiem, kas pārliecinās valsts vadību uz sarunām, kas dos agresoram laiku sagatavoties jaunai ofensīvai. Nepakļaujieties ienaidnieka propagandai, uzticieties tikai pārbaudītiem informācijas avotiem," teikts vēstījumā.

Kas zināms par teroraktu "Crocus City Hall"

Piektdien, 22. marta, vakarā Maskavas apgabala Krasnogorskas pilsētā vairāki bruņoti vīri kamuflāžā sāka apšaudi tirdzniecības centrā "Crocus City Hall". Krievija ziņo, ka uzbrukumā nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās ISIS. Neskatoties uz to, krievi cenšas novelt teroraktu uz Ukrainu. Krievijas diktators Vladimirs Putins sacīja, ka teroristi esot vēlējušies aizbēgt uz Ukrainu, kur viņiem esot bijis sagatavots "logs".

Dienu iepriekš Krievijas Federālā drošības dienesta FDD direktors Aleksandrs Bortņikovs sacīja, ka aiz terorakta Maskavas apgabalā stāv ASV, Lielbritānija un Ukraina.

Tikmēr "Bloomberg" ziņo, ka Putina svīta netic viņa teorijai par saistību starp Ukrainu un teroraktu pie Maskavas.