foto: IMAGO/SNA
Noplūdinātās Bundesvēra diskusijas par "Taurus" piegādēm Ukrainai un Krimas tilta apšaudi ir autentiskas, vēsta avoti
Okupantu patruļkuģis pie Krimas tilta, kas saremontēts pēc 2023. gada 17. jūlija ukraiņu jūras dronu trieciena
Pasaulē
2024. gada 2. marts, 16:54

Noplūdinātās Bundesvēra diskusijas par "Taurus" piegādēm Ukrainai un Krimas tilta apšaudi ir autentiskas, vēsta avoti

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vācijas armijas augstu amatpersonu sarunu ieraksts, kas ticis pārtverts un ko atklātībai nule nodevusi Krievijas propagandiste, ir autentisks, sestdien vēsta vācu ziņu aģentūra DPA, atsaucoties uz avotiem.

Vācijas aizsardzības amatpersonu sarunas par sensitīviem Ukrainas jautājumiem notika audio un video konferenču platformā "Webex".

Krievijas propagandas impērijas "Russia Today" vadītāja Margarita Simonjana 30 minūtes garo ierakstu publicēja piektdien. Tajā augsta ranga virsnieki spriež par teorētisko iespēju, ka Ukrainai varētu tikt piegādātas raķetes "Taurus".

Simonjana apgalvoja, ka augsta ranga Vācijas armijas pārstāvji apsprieduši arī Krimas tilta bombardēšanas iespēju.

Krimas tiltu, kas savieno Krievijas 2014. gadā anektēto Krimu ar pārējo Krievijas teritoriju, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pompozi atklāja 2018. gadā, un to aktīvi izmanto armijas un kara tehnikas pārsviešanai karā pret Ukrainu. Ukrainā to uzskata par Krimas aneksijas simbolu.

2022. gada 8. oktobrī ukraiņi uz tā sarīkoja spēcīgu sprādzienu, ko Krievija, kas līdz tam laikam bija bija nogalinājusi tūkstošiem Ukrainas iedzīvotāju un iznīcinājusi neskaitāmas pilsētas, liekulīgi nodēvēja par "terora aktu" un vairākus mēnešus intensīvi bombardēja Ukrainas civilobjektus, lai iedzīvotāji ziemā paliktu bez apkures, apgaismojuma un ūdens.

Pagājušajā gadā pret tiltu tika sarīkoti vairāki uzbrukumi, nodarot tam dažādus postījumus, piemēram, 17. jūlijā ar jūras droniem, uz vairākiem mēnešiem paralizējot tilta darbību, kā arī 12. augustā.