Pasaulē
2024. gada 22. februāris, 10:39

Medvedevs ilgojas pēc Odesas un spriedelē, kur okupanti Ukrainā varētu apstāties

Jauns.lv

Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs nācis klajā ar kārtējo skandalozo paziņojumu. Viņš apcerēja, kur tieši Krievijas armija Ukrainā apstāsies, un sapņoja par Odesas atgriešanos Krievijas Federācijas sastāvā.

"Odesa, atgriezies mājās. Mēs esam noilgojušies pēc Odesas Krievijas Federācijā. Pat šīs pilsētas vēstures dēļ, kā cilvēki tur dzīvo, kādā valodā viņi runā. Tā ir mūsu Krievijas pilsēta," žurnālistiem sacīja Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.

foto: AP/Scanpix
Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs atkal nācis klajā ar skaļiem paziņojumiem.

"Kur apstāties? Es nezinu. Es domāju, ka, ņemot vērā manis teikto, mums vēl būs daudz un nopietni jāstrādā. Vai tā būs Kijiva? Jā, iespējams, tai vajadzētu būt Kijivai. Ja ne tagad, tad pēc kāda laika. Divu iemeslu dēļ. Kijiva ir Krievijas pilsēta un no turienes nāk draudi Krievijas Federācijas pastāvēšanai. Tas ir starptautisks drauds, jo lai arī Kijiva pēc saknēm ir Krievijas pilsēta, to kontrolē starptautiska Krievijas pretinieku brigāde Amerikas Savienoto Valstu vadībā," filozofēja Medvedevs.

Tāpat Medvedevs komentēja krievu helikoptera pilota Maksima Kuzmina nāvi Spānijā.

"Sunim, suņa nāve," teica Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Uz propagandistu jautājumu - vai nav svarīgi no kā rokas, Medvedevs ar smīnu atbildēja - "Es visu pateicu".

Pilots pērnā gada augustā ar pilnīgi aprīkotu armijas helikopteru "Mi-8" aizlidoja no Krievijas uz Ukrainu. Pēc nolaišanās Ukrainas kara lidlaukā abi pārējie apkalpes locekļi tika nošauti bēgot, ziņoja Ukrainas avoti.

Pilots, kurš bija Krievijas pilsonis, saņēma no Kijivas apmēram 496 000 ASV dolāru ekvivalentu atlīdzību par pārbēgšanu un helikoptera nogādāšanu Ukrainas armijai. Krievijas valsts televīzija rudenī ziņoja, ka Krievijas slepenais dienests saņēmis pavēli nogalināt šo vīrieti, kuru Maskava uzskata par nodevēju.

Mediji vēsta, ka pilots atrasts nošauts 13. februārī. Kuzmins nogalināts ar vairākiem šāvieniem. Pārbēdzējs dzīvoja Spānijā, viņam bijusi ukraiņu pase ar nomainītu identitāti.

Krievu okupantu zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 22. februāra rītam sasnieguši 407 240 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1160 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī krievi zaudējuši 6523 tankus, 12 373 bruņutransportierus, 9867 lielgabalus, 997 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 680 zenītartilērijas iekārtas, 339 lidmašīnas, 325 helikopterus, 7596 bezpilota lidaparātus, 1903 spārnotās raķetes, 25 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 12 924 automobiļus un autocisternas, kā arī 1566 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.