Pasaulē
2024. gada 7. februāris, 16:00

"Takers ir Putina padauza!" cilvēki nesaudzīgi izsakās par amerikāņu žurnālista koķetēriju ap Putinu

Jauns.lv/LETA

Galēji konservatīvais amerikāņu politiskais komentētājs Takers Karlsons, kurš tiek uzskatīts par Krievijas maigās varas informatīvo ieroci un propagandistu, kas saistīts ar Kremli, ieradies vizītē Maskavā un gatavojas intervēt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu., un tas izraisījis daudz cilvēku nievas un sašutumu, ko viņi neslēpj mikroblogošanas vietnē "X".

Pretrunīgi vērtētais bijušais televīzijas kanāla "Fox News" vadītājs atrodas Maskavā, lai runātu ar Krievijas diktatoru. Takers Karlsons, kurš šobrīd atrodas vizītē Maskavā, paziņojis, ka intervēs Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Konservatīvais provokators pavēstījis, ka intervēs Putinu, “jo tas ir mūsu darbs. Mēs esam žurnālistikā. Mūsu pienākums ir informēt cilvēkus.”

Jāpiebilst, ka ar Takeru virtuāli savos raidījumos nereti ir sarunājies arī odiozais propagandists Vladimirs Solovjovs. Gan pašmāju, gan ārzemju žurnālisti sociālajā tīklā "X" pauduši savu sašutumu par Karlsona darbību un uzsver, ka viņš nav uzskatāms par žurnālistu, bet ir tikai un vienīgi propagandists. 

Skarbu vērtējumu Karlsonam sniedz Latvijas televīzijas žurnālists Ivo Leitāns.

Par "intervijas" virsrakstu reflektē politiskā žurnāliste Agnese Margēviča. 

Jānis Kollis reflektē par cilvēku reakciju uz Takera Karlsona rīcībām. 

Skarbi par ASV propagandistu izsakās "X" lietotāja Zanda. 

"Cehs.lv" radošais direktors Toms Lūsis šaubās par latviešiem. 

Britu raidsabiedrības "BBC" žurnālists Stīvs Rozenbergs stāsta, ka Tukera apgalvojums, ka kopš kara sākuma neviens Rietumu žurnālists nav vēlējies intervēt Putinu, neatbilst patiesībai. "BBC" ir vairākkārt sūtījis savus jautājumus un vienmēr saņemts atteikums atbildēt. 

Laikraksta "Financial Times" Maskavas biroja vadītājs Makss Sedons arī atmasko Karlsona žēlabas, ka amerikāņu žurnālisti nepietiekami ziņo par Krievijas puses viedokli, atgādinot, ka tieši par to divi žurnālisti - amerikāņu laikraksta "The Wall Street Journal" žurnālists Evans Gerškovičs un radio "Brīvā Eiropa" žurnāliste Alsu Kurmaševa - atrodas apcietinājumā Krievijā. 

Tamperes Universitātes pēcdoktorantūras pētnieks Pekka Kalloniemi atklāj, kas Krievijā notiek ar īstiem žurnālistiem. 

Britu laikraksta "The Times" žurnālists Marks Benets pauž, ka viņš arī vēlētos intervēt Putinu, tikai viņam būtu pilnīgi citi jautājumi nekā Karlsonam. 

Emigrācijā dzīvojošā Krievijas žurnāliste Jevgeņija Albaca pauž savu sašutumu, ka simtiem žurnālistu devušies trimdā, jo rakstīja par Kremļa karu pret Ukrainu. Un tagad šis "kuces dēls" no Maskavas lepnākās viesnīcas mācīs, kas ir laba žurnālistika.

Amerikāņu žurnāliste, vēsturniece un rakstniece Anne Aplbauma arī atgādina, ka Karlsons nav žurnālists, bet propagandists, kurš pazīstams ar to, ka palīdzējis dažādiem autokrātiem noslēpt koruptīvus darījumus.